Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Deutsche Bank komt niet door stresstest

Gepubliceerd op 29 jun 2018 om 07:07 | Views: 2.798

DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 21 mei

6,71 0,00 (0,00%)

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Amerikaanse tak van Deutsche Bank is niet geslaagd voor de tweede fase van de stresstest waaraan de Federal Reserve banken in de VS heeft onderworpen. De Fed heeft forse kritiek op de bank en spreekt van ,,wijdverbreide en kritieke tekortkomingen in de controle op de kapitaalplanning van de bank."

,,De zorgen omvatten materiële zwakheden in de gegevenscapaciteiten en controles die zijn proces van de kapitaalplanning steunen, evenals zwakheden in zijn benaderingen en veronderstellingen die worden gebruikt om opbrengsten en verliezen onder spanning te voorspellen," schreef de centrale bank in een verklaring.

Het unanieme bezwaar van de Fed-directie tegen het kapitaalplan van Deutsche Bank in de Verenigde Staten is een nieuwe klap voor de Duitse kredietverstrekker, die de afgelopen maanden al onder intensief toezicht stond.

Koepel

De 35 grootste banken, inclusief Deutsche Bank, slaagden vorige week allemaal wel voor de eerste fase van de stresstest die werd opgelegd door de Fed, de koepel van Amerikaanse centrale banken. Tot de banken die werden onderzocht behoren grote namen als Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo en JPMorgan Chase.

Volgens de Fed voldeden de banken aan de kapitaaleisen in het geval van een zware economische crisis. Het is al het derde jaar op rij dat de onderzochte banken aan de minimumeisen van de Amerikaanse centrale bank voldoen. De Fed wil met stresstests nagaan in hoeverre financiële dienstverleners in staat zijn om zware economische schokken op te vangen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 80% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

DEUTSCHE BANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Formule1-Fan
0
Enmaar up met de beurs, wederom groene fruts en dax. zal er eens een krak komen. Moet shorts dus van de hand doen long te laat nu.

Zijn weer nieuwe turboos uit shorts, dus die willen ze pakkken denk ik gam gam
Hendrik34
0
quote:

Formule1-Fan schreef op 29 jun 2018 om 07:50:


Enmaar up met de beurs, wederom groene fruts en dax. zal er eens een krak komen. Moet shorts dus van de hand doen long te laat nu.

Zijn weer nieuwe turboos uit shorts, dus die willen ze pakkken denk ik gam gam


En maar up? De dag is nog niet om he! Financials zijn de laatste maanden al aan het corrigeren en dat is niet voor niets.
Dit nieuws over de DB is wederom een domper en zegt ook iets over het toezicht van onze banken hier in de EU.
2008drama
0
Geopolitiek. Maar DB is zwak en googelbank met al zijn geschreven hedges tegen van alles en nog wat.

Belske
0
Positief is dat Deutsche Bank door de financiële test komt, bij fase 2 gebruiken ze de verkeerde beschrijving en zijn ze niet up to date met de techniek, daar werken ze aan ,
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links