Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rutte: Griekse crisis raakt Nederland beperkt

DEN HAAG (AFN) - De gevolgen van de huidige crisis in Griekenland voor de Nederlandse economie zijn beperkt. Dat zei premier Mark Rutte maandag na kabinetsberaad met een aantal ministers en met president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank over de Griekse schuldencrisis.

Het overleg was volgens Rutte bedoeld om de situatie rond Griekenland door te spreken. ,,We hebben met elkaar vastgesteld dat de situatie in Griekenland buitengewoon moeilijk is. En dat raakt in de eerste plaats de Griekse bevolking zelf, die elke dag de gevolgen ervaart en we realiseren ons dat dat zwaar is. We hebben ons ook afgevraagd wat dit betekent voor Nederland. De Nederlandse export naar Griekenland is beperkt, een half procent. Dus de directe gevolgen voor de Nederlandse economie van de situatie op dit moment zijn beperkt.''

Volgens Rutte is Nederland zijn geld niet kwijt als Griekenland uit de eurozone stapt. De Griekse schulden komen dan op tafel in de zogeheten 'Club van Parijs', die failliete landen helpt met het afhandelen van schulden.

Sterker

Rutte zei ook dat de eurozone en de euro er een stuk sterker voor staan dan vier jaar geleden. Sindsdien is onder meer een bankenunie opgetuigd, zijn banken en staten niet meer zo aan elkaar verbonden en zijn de meeste economieën versterkt door hervormingen en bezuinigingen.

Europa is altijd bereid om verder te praten met Griekenland, zei Rutte. Maar feit is wel dat het huidige programma dinsdagavond om middernacht afloopt. Wil Griekenland verder praten, dan zal het toch moeten kiezen voor ,,zware bezuinigingen en moeilijke hervormingen''.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 juni 2015 19:17
    Strikt genomen hoort de overheidsschuld niet direct bij de economie, maar als je bedenkt hoe zwaar sommige groepen in de Nederlandse samenleving zwaar zijn getroffen door de bezuinigingen de laatste jaren, dan is dat toch wel een schandalige uitspraak. Hier gaan even 20 miljard door de drain.
  2. [verwijderd] 29 juni 2015 20:25
    Het mooie van dit drama is dat ondanks dat D66 nog niet aan de macht is we gewaarschuwd zijn om niet op hen te stemmen of op hun visie. We kunnen stellen dat de huidige partijen in de regering alsmede de voorgangers ook niet geschikt zijn/waren. De believers in een Europa zijn uit. Je hebt eenvoudigweg teveel onbetrouwbare partners of moet teveel compromissen sluiten.

    We hebben een regerende partij nodig die er helaas nog niet is.

    Eentje die niemand boos maakt maar heel goed weet wat de Nederlandse kiezers willen en heel goed weet wat ze niet willen. Eentje die niet regeert voor zijn eigen hachje of carrière maar echt zijn kiezers wil dienen.

    Ik denk dat ik die persoon voor Sinterklaas vraag.
  3. [verwijderd] 29 juni 2015 21:37
    Meneer Wilder !

    Idd. De Waarheidsspreker. De Verlosser.
    Dhr. Wilder moet aan de macht komen in Nederland, Le Pen in Frankrijk enzovoort enzovoort.
    Komt er vervolgens eindelijk weer een wereldoorlogje.
    Kan u weer Lebensraum claimen op Kreta.
    Krijgt u allemaal uw zin.

    Ik ga alvast short op de mensheid.
  4. [verwijderd] 30 juni 2015 00:09
    quote:

    Ritageld schreef op 29 juni 2015 19:17:

    Strikt genomen hoort de overheidsschuld niet direct bij de economie, maar als je bedenkt hoe zwaar sommige groepen in de Nederlandse samenleving zwaar zijn getroffen door de bezuinigingen de laatste jaren, dan is dat toch wel een schandalige uitspraak. Hier gaan even 20 miljard door de drain.
    Bij een Grexit komen de ELA kosten hier vermoedelijk ook nog bij.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links