Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Wall Street in afwachting verklaring Trump over China'

Gepubliceerd op 29 mei 2020 15:06 | Views: 6.235 | Onderwerpen: China, Donald Trump

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag op de laatste handelsdag van mei naar verwachting overwegend lager openen, na de minnen een dag eerder. Beleggers op Wall Street blijven voorzichtig door de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China over Hongkong. President Donald Trump zou later op de dag met een reactie op de Chinese noodwetgeving voor Hongkong komen.

Het Chinese parlement heeft ingestemd met een voorstel om een speciale wet te maken die het voor Chinese veiligheidsdiensten mogelijk maakt in Hongkong aan het werk te gaan als de nationale veiligheid in het geding is. In Hongkong wordt gevreesd dat dit het begin van het einde van de autonome status betekent. De spanningen rond Hongkong dreigen de handelsdeal tussen Peking en Washington onder druk te zetten.

Verder gaat voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve spreken in een webcast van de Princeton-universiteit. Mogelijk kan hij daarin aanwijzingen geven over nieuwe stappen van de Amerikaanse centrale bank tegen de coronacrisis.

Aandacht

Socialmediabedrijven kunnen opnieuw op aandacht rekenen. Trump heeft een decreet ondertekend, waarmee hij bedrijven als Twitter en Facebook aansprakelijk wil maken voor de inhoud op hun platformen. Hij is boos nadat Twitter een waarschuwing had geplaatst bij een aantal berichten die hij uitstuurde. Trump vindt dat het bedrijf daarmee politieke keuzes maakt.

Tesla-topman Elon Musk heeft begin mei een miljoenenbonus gekregen. Toen werd aan de voorwaarde voldaan om de eerste tranche van een enorm bonusplan uit te betalen. De maker van elektrische auto's had toen een omzet van 20 miljard dollar en was langdurig meer dan 100 miljard dollar waard op de beurs. Musk krijgt nu het recht om een kleine 1,7 miljoen aandelen Tesla te kopen voor 350,02 dollar per stuk. Donderdag sloot het aandeel op 805,81 dollar. Bij die koers zou hij zo'n 770 miljoen dollar kunnen verdienen aan de bonus.

Kwartaalcijferfront

Aan het kwartaalcijferfront zijn de schijnwerpers gericht op onder meer groothandelaar Costco Wholesale, softwareconcern Salesforce en computerfabrikant Dell Technologies. Dell profiteerde van de vraag naar computers voor mensen die thuis werken, waardoor meer pc's en laptops werden verkocht. De vraag naar servers nam wel af nu veel bedrijven investeringen hebben uitgesteld.

Op macro-economisch gebied kwamen voor opening cijfers over de Amerikaanse consumentenbestedingen die opnieuw flink zijn gedaald in april door de coronacrisis. Daarnaast zijn er onder meer definitieve cijfers over het consumentenvertrouwen in de VS in mei van de Universiteit van Michigan en de industriële bedrijvigheid rond Chicago.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,6 procent lager op 25.400,64 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,2 procent omlaag naar 3029,73 punten en techbeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 9368,99 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 59% zegt verkopen 17 stemmen

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Donald Trump

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
| Omlaag ↓
 1. Studentenrekening 29 mei 2020 16:11
  quote:

  drooglegging schreef op 29 mei 2020 15:36:


  Niemand weet hoe laat! alleen de president zelf weet dat natuurlijk.
  Heeft hij al getwitterd vandaag?

  De man heeft alle touwtjes in handen, Europa mag braaf volgen, nog twee uurtjes handel...


  Dit heeft hij getwitterd:

  "CHINA!"

  Dat oogt als een veelbelovende teaser van een aankondiging die kan leiden tot een constructief overleg tussen de twee grootmachten.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare