Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Renewi verwerkte minder afval door crisis

Gepubliceerd op 29 mei 2020 09:05 | Views: 2.976

RENEWI 16:34

0,37 -0,01 (-1,86%)

LONDEN (AFN) - Afvalverwerker Renewi heeft in het eerste kwartaal minder afval verwerkt vanwege de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus. Dat was vooral te zien in de maand april, aldus het bedrijf dat ontstond uit de overname van het Nederlandse Van Gansewinkel door het Britse Shanks.

Volgens Renewi nam het volume in Nederland in april met ongeveer 15 procent af, vooral door minder afval in vuilniscontainers. De hoeveelheden afval van bouwplaatsen en grofvuil bleef redelijk overeind. In België zag het bedrijf een daling van het volume in april met 35 procent.

Verder zei Renewi dat in Nederland een project is opgezet om medisch afval zoals gebruikte mondkapjes uit ziekenhuizen te recyclen. Daarbij kunnen wel 48.000 mondmaskers per dag worden gerecycled. Het bedrijf is de grootste verwerker van medisch afval in ons land.

Om de crisis het hoofd te bieden heeft Renewi onder meer de kosten verlaagd, met bijvoorbeeld salarisverlagingen voor het hoogste management. Daarnaast maakte het bedrijf gebruik van de mogelijkheid voor werktijdverkorting in België. Renewi komt op 4 juni met cijfers over het afgelopen gebroken boekjaar. De onderneming heeft noteringen aan de beurzen van Londen en Amsterdam.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI 85% zegt kopen 20 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare