Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Luchtvaart merkt aan grond houden 737 MAX'

Gepubliceerd op 29 mei 2019 om 10:32 | Views: 1.922 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 18 okt

10,21 0,00 (0,00%)

SEOUL (AFN) - De wereldwijde luchtvaart begint de gevolgen van het aan de grond houden van de Boeing 737 MAX te voelen. Dat heeft directeur-generaal Alexandre de Juniac van branchevereniging IATA gezegd.

De vereniging van luchtvaartmaatschappijen bereidt een bijeenkomst voor tussen luchtvaartautoriteiten, Boeing en luchtvaartmaatschappijen, gaf De Juniac aan. Daar moet de stand van zaken worden besproken en de terugkeer van het toestel worden voorbereid. "We verwachten niet dat de 737 MAX eerder dan over tien tot twaalf weken weer kan vliegen. Maar wij gaan daar niet over", aldus De Juniac.

De wereldwijde vraag naar vluchten nam in april met 4,3 procent toe. De capaciteit van luchtvaartmaatschappijen nam in dezelfde tijd met 3,6 procent toe. Voor luchtvrachtvervoerders blijft het een moeilijke periode. Volgens De Juniac heeft de sector te lijden onder het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China waardoor de internationale handel is verzwakt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Air France-KLM 100% zegt verkopen 2 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links