Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hoekstra wil meldplicht aandeelhouders aanscherpen'

'Hoekstra wil meldplicht aandeelhouders aanscherpen'

AMSTERDAM (AFN) - Het kabinet neemt nieuwe maatregelen om Nederlandse bedrijven te beschermen tegen activistische aandeelhouders. Minister Wopke Hoekstra wil dat beleggers voortaan in een vroeger stadium hun belang in een beursgenoteerd bedrijf melden. Dat meldt Het Financieele Dagblad woensdag, op basis van een wetsvoorstel dat Hoekstra naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De minister wil dat de grens waarop aandeelhouders hun belang voor het eerst moeten melden van 3 procent naar 2 procent gaat. Beleggers die een belang opbouwen in een bedrijf worden op die manier eerder opgemerkt. De stap zou betekenen dat er jaarlijks zo'n 4500 extra belangenmeldingen worden gedaan.

Als het plan doorgaat heeft Nederland volgens de krant een van de strengste meldplichten van Europa. Europese regels voorzien in een melding als een partij een belang van 5 procent opbouwt. Ook met de huidige regels zit Nederland daar al ruim onder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mijn Vriend 29 mei 2019 07:08
    De staat zou daarmee kunnen zeggen dat elk NL-bedrijf belangrijk is. Maar waarom ze dan alleen in AF-KLM 12,68% belang nemen is mij een raadsel. Of voor een compleet NL-bedrijf zou het dan *2: 25,36% moeten zijn. Het zijn Marcus Bakker regels terwijl het echte gevaar uit de digitale hoek komt, maar daar hebben politici geen kaas van gegeten.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links