Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handel in goederen G20 zit stevig in de lift

PARIJS (AFN) - De internationale handel in goederen door de G20, de verzameling van 's werelds belangrijkste economieën, is in het eerste kwartaal van het jaar stevig aangetrokken. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maakte maandag bekend dat er daarmee vier kwartalen op rij sprake was van groei.

De G20-landen realiseerden vorig kwartaal gemiddeld qua export van goederen 3 procent groei ten opzichte van het vierde kwartaal van 2016. Op Frankrijk na zagen alle G20-landen hun uitvoer stijgen.

Australië voerde die lijst aan met een plus van 7,2 procent. Ook in Zuid-Korea (plus 5,7 procent) en het Verenigd Koninkrijk (plus 3,3 procent) was de groei volgens de OESO robuust. Van de eurolanden presteerde Duitsland met een exportplus van 1,3 procent het beste.

Qua import van goederen was in alle landen van de G20 sprake van groei. Deze kwam gemiddeld uit op 4 procent. In China was de stijging van de invoer met krap 10 procent het sterkst. Turkije sloot hier de rij met een plus van 1,8 procent.

Nederland maakt overigens geen deel uit van de G20.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links