Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AB InBev laat een zaak tegen Heineken vallen

Gepubliceerd op 29 april 2019 21:50 | Views: 2.275 | Onderwerpen: levensmiddelen

AB InBev 14:16

47,79 +1,50 (+3,24%)

Heineken 14:15

86,32 +1,78 (+2,11%)

LEUVEN (AFN/BLOOMBERG) - Biergigant AB InBev heeft een zaak tegen Heineken over thuistapsystemen bij de Amerikaanse International Trade Commission (ITC) laten vallen. Dat overheidsorgaan kan alleen een importverbod opleggen. Dat is volgens AB InBev niet meer nodig omdat de Nederlandse brouwer de gewraakte systemen niet meer verkoopt in de Verenigde Staten.

In plaats daarvan richt AB InBev zich op zaken bij rechtbanken waar het schadevergoedingen kan krijgen. Heineken heeft nog wel een zaak lopen bij de ITC om een invoerverbod op een thuistapsysteem van AB InBev te krijgen.

De twee grootste bierbrouwers ter wereld kibbelen al geruime tijd over de thuistapsystemen. Die hebben geen metalen fust, maar een van hard plastic met daarin een soort plastic zak waar het bier in zit. Een laag samengeperste lucht daartussenin zorgt dat het bier naar boven wordt geduwd.

AB InBev claimt de fust met een zak erin te hebben uitgevonden. Heineken beroept zich op patenten voor het tapsysteem.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 67% zegt kopen 3 stemmen
AB InBev 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AB InBev

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare