Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis verwerft kabelklus voor windpark

Gepubliceerd op 29 april 2019 08:16 | Views: 3.112

Boskalis 14:49

17,41 -0,09 (-0,51%)

HAL Trust 14:49

123,40 -0,80 (-0,64%)

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft een klus binnengesleept van Ørsted Wind Power A/S voor het leggen van de exportkabels voor het offshore windpark Hornsea 2. Het contract heeft volgens het bedrijf een waarde van meer dan 100 miljoen euro.

De werkzaamheden voor het project omvatten het voorbereiden van het offshore kabeltracé en het installeren en beschermen van de kabels. Het project gaat naar verwachting later dit jaar van start en de oplevering staat gepland voor eind 2021. Boskalis wil waar mogelijk de werkzaamheden zoveel mogelijk met lokale toeleveranciers uitvoeren.

Hornsea 2 zal bestaan uit maximaal 165 turbines met een maximumvermogen van 1,4 gigawatt en ligt circa 90 kilometer voor de kust van Yorkshire. Na voltooiing zal het park tot 1,6 miljoen huishoudens kunnen voorzien van energie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boskalis 100% zegt kopen 1 stemmen
HAL Trust 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare