Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice en Galapagos stralen op groen Damrak

Altice en Galapagos stralen op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak was kabel- en telecomconcern Altice Europe vrijdag in trek na publicatie van de jaarcijfers. Ook biotechnologiebedrijf Galapagos stond volop in de schijnwerpers na positieve testresultaten van zijn reumamiddel. De stemming op de Europese beurzen was positief. Beleggers hielden de blik gericht op een nieuwe brexitstemming in het Verenigd Koninkrijk en de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent in de plus op 547,45 punten. De MidKap klom 1,6 procent tot 763,25 punten, dankzij een koerssprong van Altice. Frankfurt en Parijs stegen tot 0,8 procent.

De Londense FTSE won 0,6 procent. Het Britse Lagerhuis buigt zich over een deel van de overeenkomsten van de brexitdeal van premier Theresa May. De politieke verklaring over hoe de 'echtscheiding' uiteindelijk vorm moet krijgen, staat niet op de agenda. Het hele akkoord werd al twee keer verworpen door het parlement.

Galapagos

Galapagos was koploper bij de hoofdfondsen met een winst van 14 procent. Het bedrijf heeft een belangrijke horde genomen in de richting van het op de markt brengen van zijn ontstekingsremmer filgotinib. Galapagos meldde in samenwerking met zijn onderzoekspartner Gilead dat de doelen in een belangrijke studie bij reumapatiënten zijn behaald. Filgotinib is een potentiële blockbuster en miljarden waard.

In de MidKap werd Altice bijna een kwart meer waard. Volgens topman Patrick Drahi lijkt het erop dat de bodem in de Franse thuismarkt in zicht is en heeft het bedrijf alle doelstellingen voor 2018 behaald. Voor 2019 rekent Drahi een stijging van de omzet.

Tui

Hennes & Mauritz (H&M) dikte 13 procent aan in Stockholm. De Zweedse kledingketen boekte in het eerste kwartaal meer winst dan verwacht. TUI kelderde 10 procent. De reisorganisatie verlaagde zijn verwachtingen vanwege de problemen met de gewraakte Boeing 737 MAX-8 toestellen, die het bedrijf uit veiligheidsoverwegingen aan de grond moet houden.

De euro bleef ongewijzigd op 1,1223 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent meer op 59,76 dollar. Brent steeg 0,3 procent tot 68,04 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 maart 2019 10:41

    China is voornemens om dit jaar een recordhoeveelheid varkensvlees te importeren uit de Verenigde Staten. Volgens persbureau Bloomberg vormt de deal een onderdeel van toezeggingen gericht op het sussen van de handelsoorlog tussen de twee landen te sussen. Bloomberg baseert zich daarbij op gesprekken met een woordvoerster van de Rabobank in China.
    De Chinese import gaat volgens Bloomberg om 300.000 ton varkensvlees. Dit is ongeveer een kwart van het totale volume dat Europa vorig jaar naar China exporteerde. China wil in het eerste half jaar van 2019 al 200.000 ton Amerikaans varkensvlees invoeren. In heel 2017 importeerde China nog slechts 166.000 ton varkensvlees uit de Verenigde Staten. China verwacht dit jaar 30 procent meer varkensvlees te importeren dan vorig jaar. Brazilië is de grootste leverancier.

    Varkenspest
    De uiteindelijke hoeveelheid hangt onder andere af van de Afrikaanse varkenspest (AVP) die heerst in China. Het land krijgt deze besmettelijke ziekte lastig onder controle. Door de AVP is de zeugenhouderij al met 15 procent gekrompen sinds augustus vorig jaar. De woordvoerster van Rabobank in China verwacht dat de Chinese varkensvleesproductie dit jaar met 25 procent zal dalen. Vorig jaar produceerde het land 54 miljoen ton varkensvlees. Door de krimp van de varkensstapel, onder meer door de grootschalige ruimingen, is de actuele varkensvleesprijs in China torenhoog.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links