Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Samsung onthult smartphone Galaxy S8

LONDEN (AFN) - Samsung heeft woensdag zijn nieuwste topmodellen smartphones onthuld. Met de Galaxy S8 en S8+ wil de Koreaanse technologiegigant de herinnering aan het debacle met de brandgevaarlijke Galaxy Note 7, die vorig jaar uit de handel moest worden gehaald, uitwissen.

Veel details over het nieuwe toestellen waren op voorhand al uitgelekt. Zo bestaat een voor smartphonebegrippen groot deel van de voorkanten uit scherm en presenteerde Samsung een eigen digitale assistent, Bixby, die met stemcommando's te bedienen is. Ook de nieuwe gezichtsherkenning om de telefoon te openen was al bekend.

Verder benadrukte het bedrijf bij de presentatie dat het toestel beschikt over een volledig veilige accu, het pijnpunt van het uiteindelijk teruggeroepen paradepaardje van vorig jaar. Batterijen van de Galaxy Note 7 waren ontploft of in brand gevlogen. Volgens Samsung werden de problemen met de Note 7 veroorzaakt door batterijen met de verkeerde maat, wat tot oververhitting en brand leidde. De accu paste niet goed in de behuizing van het toestel.

De nieuwe telefoons zijn beschikbaar in drie kleuren: zwart, zilver en grijs. Op 28 april zijn ze verkrijgbaar voor respectievelijk 799 euro voor het kleine model en 899 voor de grotere telefoon. Dat is een week nadat de smartphone in de Verenigde Staten in de verkoop gaat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links