Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bestuur ABN AMRO ziet af van loonsverhoging

Bestuur ABN AMRO ziet af van loonsverhoging

AMSTERDAM (AFN) - De zes bestuursleden van ABN AMRO doen alsnog afstand van de loonsverhoging van 100.000 euro die ze vorig jaar ontvingen. Vorige week ontstond grote maatschappelijke verontwaardiging en werd de beoogde beursgang van de bank zelfs uitgesteld vanwege de beloning.

De bank kende de 100.000 euro toe als ,,een gedeeltelijke compensatie van het wegvallen van de variabele beloning''. In een verklaring stelden de bestuurders dat ze de onrust die er over is ontstaan ,,begrijpen en betreuren''. Ook erkennen ze dat de onrust niet goed is voor klanten, medewerkers en ,,het algemeen vertrouwen in ABN AMRO''.

Tegelijkertijd houden de bestuurders vol dat ze wel degelijk recht hadden op de loonsverhoging. ,,De toekenning van de toeslag is gebaseerd op democratisch tot stand gekomen wetgeving, voldoet aan letter en geest van de wet, is vastgelegd in een aandeelhoudersbesluit, is in overeenstemming met de minister van Financiën en is gemeld aan de Tweede Kamer''.

Rust

Vanwege de ontstane ophef over de salarissen en de toekomst van de bank ,,laten wij als altijd het bank- en het algemeen belang voor gaan. Wij hopen dat de rust nu terugkeert'', aldus de bestuurders.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, die vrijdag al liet weten niet blij te zijn met de loonsverhoging, verwelkomde het besluit van het bestuur zondag. ,,Zij leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan het herstel van rust en vertrouwen rond de bank''. Ook zei Dijsselbloem dat het kabinet zich, na afronding van het overleg met de Kamer, opnieuw zal buigen over de start van de voorgenomen beursgang.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 maart 2015 16:40
    Het kwaad is al geschied.
    Geen enkel benul van de discussie van de afgelopen 7 jaar. hee, 7 jaar !
    Nu liegen dat je het wel begrijpt en niet zeggen dat een of ander woordvoerdertje dit heeft gedicteerd en nu blijkt dat de beursgang veel lucratiever is dan de verhoging van vast salaris en dit ook weer niet zeggen, tjeeeeeezus.
    geloof me nou maar. alles wat jullie zeggen is beroerd helaas, elk woord maakt het erger. verder niks geleerd : niet zo geschikt. hoe wordt je zo Grieks?
  2. Da Freeze 29 maart 2015 17:25
    Opvallend dat directiegraaiers veelal verwijzen naar het buitenland. Ja, daar is het normaal dat bankbesturen miljoenen opslag krijgen.

    Nee, meneer de graaier (graaiers zijn zelden een vrouw) ook in het buitenland wordt gegraaid, tot ergernis van de bevolking aldaar. Als je echt een statement wilt maken ga je niet voor de bonus en wie weet gaat het buitenland jouw voorbeeld volgen.
  3. z0n0p 29 maart 2015 18:19
    Wat een stelletje ongelooflijke opportunisten. Nu hun hebzucht en gulzigheid de beursgang in de weg lijkt te staan "sorry" zeggen. Want als ABN dadelijk weer aan de beurs staat, dan hebben ze het weer helemaal zelf voor het zeggen. Dus stom, stom, stom van die ton, maar dat halen we volgend jaar weer HELEMAAL in.
  4. [verwijderd] 29 maart 2015 18:29
    En nu dus absoluut geen beursgang meer. Het huidige bestuur heeft nu toch duidelijk aangetoond niet geschikt te zijn voor deze functie. Straks zijn ze niet meer afhankelijk van derden en dan zichzelf maar weer fors belonen zeker. Ophouden met deze onzin. Politiek doe hier iets aan!
  5. [verwijderd] 29 maart 2015 18:32
    Weinig empathisch vermogen daar in de top. Iemand met twee hersencellen snapt dat dit niet kan. Nu hebben ze even een reken sommetje gemaakt en denkt men dat een beursgang meer op levert dan die "magere" ton. Ik hoop dat bij een beursgang niemand de aandelen wil. Maar deze zullen wel op gekocht worden door ING en RABO.
  6. Mr.Windows 29 maart 2015 19:54
    Ik blijf me er over verbazen dat met name financiele instellingen en dan ABNAmro nu weer niet begrijpt dat "het volk" betaald heeft en nog steeds betaald en over tig jaar nog steeds betaald voor hun feestjes/salarissen. De medewerkers van de ABNAmro durven op verjaardagen niet te vertellen waar ze werken.... En tja die beursgang die zal ongetwijfeld minder opbrengen voor BV NL/Financien (lees onze portemonnee), maar reken maar dat er ergens in Amsterdam goed verdiend gaat worden. En ook bij beursgenoteerde bedrijven heb je als (kleine) aandeelhouder niets te zeggen "want iedereen doet het".

    Ik heb zelf geen rekeningen lopen bij ABNAmro maar het enige wat helpt is dat je weg gaat en de consquentie trekt als je het niet eens bent met dit soort zaken/dingen.
  7. ch@rter 29 maart 2015 20:09
    Mensen, ben nou gewoon eens blij dat ze weer wat opslag KUNNEN betalen wat inhoud dat het beter met de bank gaat. (Per slot van rekening zijn wij eigenaar)
    Dat ze er nu vanaf zien heeft puur te maken het misgunnen door de bevolking en met de toekomstige beursgang, en krijgen in ruil daarvoor gewoon een bergje opties.
    Niet linksom dan maar rechtsom ...
  8. [verwijderd] 29 maart 2015 20:12
    quote:

    Fluitgast schreef op 29 maart 2015 18:29:

    En nu dus absoluut geen beursgang meer. Het huidige bestuur heeft nu toch duidelijk aangetoond niet geschikt te zijn voor deze functie. Straks zijn ze niet meer afhankelijk van derden en dan zichzelf maar weer fors belonen zeker. Ophouden met deze onzin. Politiek doe hier iets aan!

    Juist,het is nu aan dysselbloem om de hele top incl. Zalm eruit te kegelen want voordat ze "examen" deden ,zijn ze al gezakt, inschattingsfout,wat moet dat geven bij andere cruciale beslissingen....nu afrekenen met die hap.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links