Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China geeft resultaten Jaguar Land Rover glans

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse automaker Jaguar Land Rover (JLR) heeft in het slotkwartaal van 2020 fors meer winst in de boeken gezet. De onderneming profiteerde van een uitgestelde vraag naar de bolides, waarbij vooral in China sprake was van een stevig herstel.

Het concern, dat onderdeel is van het Indiase Tata Motors, rapporteerde in de laatste drie maanden van vorig jaar een winst voor belastingen van 439 miljoen pond (496 miljoen euro). Dat betekende een stijging van 38 procent. In het Verenigd Koninkrijk daalden de verkopen in de voorbije maanden, maar de uitvoer naar China lag bijna een vijfde hoger dan een jaar eerder.

Veel handelaren kozen er vanwege de grote onzekerheden over de voorwaarden waarmee de Britten de EU verlieten voor grote voorraden aan te leggen. JLR is blij dat auto's maar ook auto-onderdelen in de handelsafspraken grotendeels gevrijwaard blijven van heffingen. Evengoed zal ook de automaker niet aan extra papierwerk ontkomen, zo werd gewaarschuwd.

Emissierechten

JLR bevestigde bij zijn handelsupdate dat het vorig jaar niet heeft voldaan aan de strengere Europese regels voor koolstofdioxide-uitstoot. Wel boekte het bedrijf in de voorbije maanden vooruitgang en werd het bedrag dat voor de straf opzij is gezet tot 35 miljoen pond verlaagd. Verder kocht JLR voor circa 28 miljoen pond aan emissierechten om aan de normen en China en Europa te voldoen.

JLR-moeder Tata Motors rapporteerde een nettowinst van 29,1 miljard roepies (329 miljoen euro). Dat bedrag was twee keer zoveel als waar kenners rekening mee hielden. Beleggers reageerden eerder deze maand positief op de plannen van Tata Motors om de schulden te verlagen. Daarbij zou de automaker kunnen profiteren van de aantrekkende vraag en flinke kostenbesparingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 29 januari 2021 20:43
    Je kan wel zien dat in het communistische china de leer ook sterker is dan het leven, het symbool van het kapitalisme;dure carren gaan er als warme broodjes over de toonbank!!
    Leonid Bresnjef, de vroegere president van de communistische sovjet unie, had als hobby; peperdure mercedessen,hij had er 25!!
    Geef mij toch maar het kapitalisme,al moeten die rijken natuurlijk wel de minder bedeelden mee laten profiteren van de pret!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links