Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Philips in schijnwerpers op Damrak'

'Philips in schijnwerpers op Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs begint dinsdag waarschijnlijk iets hoger. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken met kleine winsten te openen, na de verliezen een dag eerder. Op het Damrak staat Philips in de schijnwerpers na publicatie van de jaarcijfers. Beleggers houden verder de blik gericht op de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse beleidsvergadering.

Zorgtechnologieconcern Philips wist de omzet afgelopen jaar op te voeren. Daarmee heeft het bedrijf voldaan aan de eigen financiële doelstellingen. Philips kondigde verder een dividendverhoging aan en de start van een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1,5 miljard euro. De nettowinst daalde door het afbouwen van het belang in voormalige verlichtingsdivisie Signify.

Ook NSI kwam met cijfers. De vastgoedinvesteerder verdiende in 2018 minder geld door de verhuur van panden in vergelijking met een jaar eerder. De zogeheten nettohuuropbrengsten daalden als gevolg van het afstoten van panden. De waarde van de bezittingen steeg wel.

Opticiens

Het aandeel Vopak zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Kempen schroefde zijn aanbeveling voor het tankopslagbedrijf op. Analisten van NIBC verlaagden het advies op het aandeel Sif.

Aan het overnamefront kondigde GrandVision aan de online-opticien Charlie Temple te kopen. Financiële details werden door het moederconcern van optiekketens als EyeWish en Pearle niet gegeven. Bij het bedrijf werken zo'n 40 mensen.

Hoofdindexen

Voedings- en verzorgingsmiddelenconcern Unilever liet weten de Amerikaanse maker van eco-vriendelijke was- en huishoudschoonmaakproducten The Laundress over te nemen. Ook daar werd een overnamesom niet gemeld. Momenteel bestaat de portefeuille van The Laundress uit 85 producten.

De Europese beurzen sloten maandag lager. De AEX-index zakte 0,8 procent tot 510,88 punten en de MidKap daalde 0,5 procent tot 720,78 punten. De hoofdindexen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 0,9 procent. Ook Wall Street verloor terrein. De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent in het rood op 24.528,22 punten. De bredere S&P 500 zakte 0,8 procent en schermenbeurs Nasdaq verloor 1,1 procent.

De euro was 1,1432 dollar waard, tegen 1,1443 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent tot 52,20 dollar. Brentolie kostte 0,4 procent meer, op 60,14 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. 18,850
    -0,24% -0,045

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links