Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Delivery Hero moet Zuid-Koreaanse bestelapp afstoten

Gepubliceerd op 28 december 2020 09:27 | Views: 3.215

JUST EAT TAKEAWAY 11:49

88,44 -3,12 (-3,41%)

SEOUL (AFN) - Maaltijdbezorger Delivery Hero moet in Zuid-Korea van toezichthouders afstand doen van bestelapp Yogiyo. Alleen dan mag de 4 miljard dollar kostende overname van rivaal Woowa Brothers doorgaan.

Zuid-Korea is na China en de Verenigde Staten de grootste markt voor maaltijdbezorgers, en Yogiyo is daar de op één na belangrijkste bestelapp. De app van Woowa staat er op de eerste plaats. Van toezichthouder Korea Fair Trade Commission (KFTC) moet Delivery Hero nu binnen zes maanden zijn volledige belang in Yogiyo verkopen omdat anders het gezamenlijke marktaandeel veel te groot is.

Het is volgens kenners onduidelijk wat de beslissing voor de erg competitieve branche in Zuid-Korea en de noodzaak van de deal tussen Delivery Hero en Woowa zal betekenen. Ze wijzen er daarbij wel op dat als de app van Woowa in de boedel van Delivery Hero zit, ze nog steeds met afstand de grootste zijn. De app van Woowa bestrijkt namelijk zo'n 82 procent van de markt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 71% zegt verkopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare