Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Nog veel onzeker bij Avantium'

Gepubliceerd op 28 november 2019 09:39 | Views: 4.342

Avantium 27 mrt

3,73 -0,14 (-3,50%)

AMSTERDAM (AFN) - Dat chemiebedrijf Avantium EU-gelden heeft gekregen voor zijn nieuwe fabriek die onder meer FDCA, een grondstof voor bioplastic, zal produceren, laat niet weg dat er nog veel onduidelijkheden kleven aan de realisatie ervan. Dat meldden kenners van KBC Securities.

De 25 miljoen euro die komt van een speciaal EU-fonds is volgens KBC maar een deel van de benodigde 150 miljoen euro. KBC zet onder meer vraagtekens bij het pad naar winstgevendheid van Avantium, zonder dat het daarvoor zijn hand zal ophouden op de markten. Volgens KBC is de opening van de fabriek een belangrijke pijler in de plannen, maar daar zijn dus nog de nodige euro's voor nodig.

Al met al redenen voor KBC om voor nu aan de zijlijn te blijven staan. KBC hanteert een reduce-advies met een koersdoel van 1,75 euro. Het aandeel Avantium stond donderdag omstreeks 09.20 uur 14,5 procent hoger op 3,11 euro

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Avantium 62% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Avantium

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
heynen123
0
uiteindelijk zal er geld komen vanuit de hoek van grote milieuvechters zoals Bill Gates. En dan zal het hard gaan met het aandeel Avantium...
Dickb
0
KBC securities kan de pot op. Bij elke positieve berichtgeving van Avantium geven zij er een negatieve spin aan. Je zou bijna denken dat het Avantium management niet iets gedaan heeft wat de KBC als bank verlangde (bepaalde business hun richting sturen). Schandalig KBC. Ik wacht op jullie excuses een paar jaar vanaf nu. Maar dan zullen jullie er wel een mooie draai aan geven.
fleurie
0
Hoezo afblijven, ze zijn gek bij KBC, giga grote bedrijven staan achter avantium, de markt krijgt altijd gelijk, dus geen KBC.
Erg chebbi
0
Negatief gemekker. Je zou kunnen zeggen dat het een steun in de rug is en nog een lange weg te gaan.
Met de classificatie "veel onzeker" lijkt het alsof Avantium het licht niet heeft gezien en nog in de darkroom rondhangt..
Dickb
0
quote:

Erg chebbi schreef op 28 november 2019 12:27:


Negatief gemekker. Je zou kunnen zeggen dat het een steun in de rug is en nog een lange weg te gaan.
Met de classificatie "veel onzeker" lijkt het alsof Avantium het licht niet heeft gezien en nog in de darkroom rondhangt..


Helemaal mee eens. De toezegging van de subsidie in deze structuur is een belangrijke steun in de rug. KBC zou net zo goed kunnen zeggen: de onzekerheid neemt significant af.
Ik denk dat de KBC analyst een persoonlijke vete heeft met Avantium.
Verstraler
0
Wat een ongelooflijk slecht stuk dit. Dit is geen objectieve mening van een analist, maar een poging om het aandeel naar beneden te schrijven. Dit riekt naar koers manipulatie en vooringenomenheid..
Gadverdamme... Het is ook werkelijk stuitend dat dit soort broddelwerk een platform krijgt.. .

Feit is dat de EU Bio Based Industries Joint Undertaking akkoord is gegaan met het aangepaste project van een PEF fabriek met 5 kiloton productie per jaar. Wat eerder aan het consortium Synvina/Basf was toegezegd is in de aangepast vorm volledig aan Avantium gegund voor een fabriek met 10% van de eerder beoogde productie.. maar let wel, de productie zal zich in essentie gaan richten op veel hoogwaardiger toepassingen.

Ook het aanwerven van partners met deze subsidie wordt veel meer haalbaar.
Gewoonweg geweldig nieuws dus voor Avantium!

Om dit zo neer te slaan en te suggereren dat dit geen enkel positieve inhoud heeft is ridicuul en maakt KBC volslagen ongeloofwaardig...
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare