Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KPN in kopgroep AEX

Gepubliceerd op 28 nov 2018 om 09:12 | Views: 4.255 | Onderwerpen: biotechnologie

AEX 18 okt

572,72 -3,55 (-0,62%)

Galapagos 18 okt

141,70 -6,00 (-4,06%)

KPN 18 okt

2,96 +0,00 (+0,10%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond woensdag licht in het groen. Ook de meeste andere Europese beursgraadmeters gingen iets vooruit. Beleggers zijn hoopvol dat de Verenigde Staten en China tijdens de G20-top later deze week nader tot elkaar zullen komen in het slepende handelsconflict. Op het Damrak kwam KPN met een besparingsplan.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent in de plus op 520,20 punten. De MidKap noteerde een fractie lager op 701,70 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stonden vlak tot 0,3 procent hoger.

KPN

KPN behoorde tot de kopgroep bij de hoofdfondsen met een winst van 2 procent. Het telecomconcern liet tijdens zijn beleggersdag weten nog eens 350 miljoen euro te willen besparen, onder meer op arbeidskosten. Het bedrijf zei niet hoeveel banen er worden geschrapt. In de markt werd rekening gehouden met een flinke reorganisatie, van wel 1500 banen.

Galapagos klom 0,6 procent. Het biotechbedrijf heeft van de Amerikaanse waakhond FDA een zogeheten Fast Track-status gekregen voor een middel tegen artrose. De status is bedoeld om middelen sneller op de markt te krijgen. Unilever daalde 0,3 procent. Volgens zakenkrant Financial Times voert het levensmiddelenconcern exclusieve onderhandelingen over de overname van de Indiase dochter van GlaxoSmithKline.

Ajax

In de AEX was Altice Europe overigens lijstaanvoerder met een plus van 4,6 procent. De afgelopen handelsdagen stond het aandeel flink onder druk. In de MidKap klom technologiebedrijf TKH Group 1,2 procent na een koopadvies van Berenberg. Ook Nedap profiteerde van een koopaanbeveling van Berenberg en won 5,7 procent bij de kleinere bedrijven.

Ajax steeg 1 procent op de lokale markt. De beursgenoteerde voetbalclub staat voor het eerst in dertien jaar in de achtste finales van de lucratieve Champions League. ICT Group klom 3,5 procent. De automatiseerder wil zijn omzet in de periode 2017 tot 2022 verdubbelen.

Duitsland

Deutsche Bank dikte in Frankfurt 0,5 procent aan. De grootste bank van Duitsland overweegt volgens zakenkrant The Wall Street Journal in te grijpen in het topmanagement.

De euro was 1,1272 dollar waard, tegen 1,1292 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent meer op 52,01 dollar. Brentolie klom 0,7 procent in prijs en werd verhandeld voor 60,64 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 100% zegt kopen 2 stemmen
KPN 80% zegt verkopen 5 stemmen
Galapagos 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

biotechnologie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links