Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Skihal Landgraaf niet zo lang als beweerd'

LANDGRAAF (AFN) - De grote skihal van SnowWorld in Landgraaf heeft mogelijk toch niet de grootste overdekte piste ter wereld. Volgens onderzoek van de website Wintersporters.nl zijn veel populaire indoorpistes in de praktijk bij lange na niet zo lang als de lengte waarmee wordt geadverteerd.

Met de hal in Landgraaf zou zo'n 133 meter zijn gesmokkeld. De langste piste is volgens meting van de site niet 520 meter maar 387 meter lang.

Topman Koos Hendriks van SnowWorld bevestigt dat de werkelijke lengte af kan wijken. Toen het bedrijf de baan vijftien jaar geleden overnam was nog sprake van een piste met matten, verklaart hij. ,,Toen stond op folders 520 meter. Dat getal is altijd aangehouden''.

Hendriks wijst er verder op dat het in het wintersportwereldje heel gebruikelijk is om de lengte van pistes te overdrijven. Dat zou ook veelvuldig gebeuren bij de grote skigebieden in Zwitserland en Oostenrijk. Volgens de topman is SnowWorld Landgraaf overigens wel écht 's werelds grootste overdekte piste. Die claim slaat echter niet op de lengte maar op de oppervlakte van de hal, aldus de bestuursvoorzitter van de beursgenoteerde onderneming.

De langste afdaling van de skihal van SnowWorld in Zoetermeer is volgens de metingen van Wintersporters.nl wel precies 300 meter lang, zoals het bedrijf zelf ook beweert.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links