Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vooruitzichten chipbedrijf ASM International stemmen tevreden

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 18:38 | Views: 4.597

ASMI 15 jan

209,90 -1,90 (-0,90%)

ALMERE (AFN) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) verwacht in het slotkwartaal van dit jaar een omzet van 330 miljoen tot 350 miljoen euro te behalen. Met die voorspelling, die het bij de publicatie van de derdekwartaalcijfers openbaarde, verraste de onderneming de markt, aangezien kenners in doorsnee met minder rekening hielden.

ASMI kende naar eigen zeggen een sterk derde kwartaal waarin het een omzet van 314,6 miljoen euro in de boeken zette. Dat was meer dan de 271,1 miljoen euro een jaar eerder, maar minder dan de 341,8 miljoen euro die in het tweede kwartaal van dit jaar werd verdiend. Volgens de onderneming was de situatie in de leveringsketen goeddeels terug op het "normale" niveau. Daarnaast speelden negatieve wisselkoerseffecten het bedrijf nog parten.

Wederom profiteerde de onderneming van de toegenomen vraag naar chips door het vele thuiswerken. Het bedrijf heeft nog voor 303 miljoen euro aan werk op de plank liggen. Ook de orderintake was daarmee iets hoger dan geraamd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 91% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare