Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

KPN positieve uitzondering in donkerrode AEX-index

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 18:00 | Views: 1.727

AEX 04 dec

615,67 +5,19 (+0,85%)

KPN 04 dec

2,52 +0,01 (+0,36%)

AMSTERDAM (AFN) - KPN was woensdag de enige stijger in de AEX-index op Beursplein 5. Het telecomconcern kreeg met zijn handelsupdate de handen van beleggers op elkaar. Voor de rest kleurde de leidende index in Amsterdam rood. Ook brouwer Heineken, dat met cijfers kwam, deelde in de malaise. Elders in Europa was het sentiment eveneens negatief door de vrees voor nieuwe lockdownmaatregelen om het coronavirus in te dammen.

De AEX-index in Amsterdam sloot de sessie 2,1 procent lager op 534,09 punten. De MidKap verloor 2,8 procent tot 770,80 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs zakten 4,2 en 3,4 procent. In Duitsland en Frankrijk worden strengere corornamaatregelen genomen. Londen zakte dik 2,5 procent.

KPN won 0,5 procent. Het telecomconcern is positiever geworden over de winstgevendheid in heel 2020. Dit dankzij solide prestaties in het derde kwartaal en kostenbesparingen. Kenners bestempelde de prestaties als beter dan verwacht. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield was de grootste dalers in de AEX, met een min van 6,5 procent.

Heineken sloot de sessie met een verlies van bijna 4 procent. De bierbrouwer gaat vanwege de coronacrisis aanzienlijk in de personeelskosten snijden. De uitgaven voor medewerkers op het hoofdkantoor en regionale kantoren moeten omlaag, waardoor banen verloren gaan. Gedwongen ontslagen zijn daarbij niet uitgesloten. Branchegenoot Carlsberg speelde in Kopenhagen 1,4 procent kwijt ondanks dat de Denen hun verwachtingen voor het hele jaar opschroefden na een sterk derde kwartaal.

Verder was er om uiteenlopende redenen aandacht voor Europese autobouwers. PSA zakte 4,5 procent in Parijs. De eigenaar van Peugeot en Citroën zag de autoverkopen fors dalen door de coronacrisis. Aston Martin won 0,9 procent in Londen. Het Duitse autoconcern Daimler (min 6,1 procent) wil zijn belang in de Britse sportwagenmaker uitbreiden. Fiat Chrysler zakte in Milaan ruim 4,2 procent. Het fusiebedrijf is ondanks mindere verkopen positiever over de resultaten dit jaar.

De Duitse maaltijdbezorger Delivery Hero deed afgelopen kwartaal goede zaken dankzij de coronacrisis en klom bijna 1 procent in Frankfurt.

De euro was bij het slot 1,1758 dollar waard, tegenover 1,1824 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 5,6 procent minder op 37,35 dollar. Brentolie zakte 5 procent in prijs tot 39,12 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 75% zegt kopen 4 stemmen
KPN 100% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare