Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Lagere opening verwacht op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stevenen woensdag naar verwachting af op een lagere opening. Wall Street verwerkt weer een reeks kwartaalresultaten van grote bedrijven, waaronder Microsoft en Boeing. Daarnaast maken Amerikaanse beleggers zich net als hun Europese collega's zorgen over het oplopende aantal coronabesmettingen en de belemmering die dit kan vormen voor het economische herstel.

Microsoft heeft opnieuw flink geprofiteerd van het thuiswerken door de coronacrisis. Bedrijven namen daardoor meer onlinediensten af, maar staken ook meer geld in het huren van ruimte in de cloud om hun eigen software te laten draaien. De omzet van Microsoft ging daardoor flink omhoog. Wel zijn de vooruitzichten van het bedrijf aan de voorzichtige kant.

Ook UPS wist de resultaten op te krikken. De pakketbezorger bleef profiteren van het toegenomen onlineshoppen, met dus meer pakketjes die aan huis worden bezorgd.

Boeing

Boeing gaat waarschijnlijk nog eens duizenden arbeidsplaatsen extra schrappen als gevolg van de zeer moeilijke marktomstandigheden in de luchtvaartsector door de coronacrisis. Boeing zag de omzet en winst in het derde kwartaal weer duidelijk terugvallen. Naast de malaise in de luchtvaart door corona kampt Boeing ook nog steeds met de problemen met de 737 MAX, die al sinds maart vorig jaar aan de grond moet blijven vanwege twee crashes in korte tijd.

General Electric (GE) gaf eveneens een kijkje in de boeken. Het industrieconcern heeft weer minder omzet in de boeken gezet, met ook een forse daling van de orderontvangst vanwege de coronacrisis. Wel werd het nettoverlies scherp teruggedrongen ten opzichte van een jaar eerder.

AT&T

Andere bedrijven die met cijfers kwamen zijn onder meer creditcardmaatschappij Mastercard en maker van sporthorloges en navigatie-apparatuur Garmin. Verder staat telecomreus AT&T in de belangstelling na geruchten dat Amazon-topman Jeff Bezos, de rijkste man ter wereld, geïnteresseerd zou zijn in een overname van CNN. Die nieuwszender is nu nog onderdeel van AT&T.

De graadmeters New York zijn dinsdag wisselend geëindigd. De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent in de min op 27.463,19 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent tot 3390,68 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,6 procent tot 11.431,35 punten. Door een grote overname in de chipindustrie hadden techaandelen de wind mee.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links