Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Weer duizenden banen op de tocht bij Boeing door crisis

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 13:38 | Views: 1.877 | Onderwerpen: luchtvaart

Boeing Company 03 mrt

228,56 +5,42 (+2,43%)

CHICAGO (AFN) - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing gaat waarschijnlijk nog eens duizenden arbeidsplaatsen extra schrappen als gevolg van de zeer moeilijke marktomstandigheden in de luchtvaartsector door de coronacrisis. In een verklaring aan het personeel bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers zei Boeing-topman David Calhoun dat de crisis het bedrijf dwingt verdere maatregelen te nemen.

Naar verluidt is Boeing van plan om nog eens 7000 banen te gaan schrappen. Dit voorjaar kondigde het bedrijf al aan 16.000 banen te laten verdwijnen, hoofdzakelijk in de Verenigde Staten, om zo kosten te besparen. Dat kwam neer op ongeveer 10 procent van het wereldwijde personeelsbestand van Boeing.

Boeing zag de omzet in het derde kwartaal op jaarbasis met 29 procent kelderen tot 14,1 miljard dollar. Er werd een nettoverlies geleden van 466 miljoen dollar tegen een winst van 1,2 miljard dollar een jaar eerder. Bij de tak voor commerciële vliegtuigen was een omzetdaling met 56 procent te zien. De leveringen van verkeersvliegtuigen daalden naar 28 van 62 toestellen een jaar eerder. Naast de malaise in de luchtvaart door corona kampt Boeing ook nog steeds met de problemen met de 737 MAX, die al sinds maart vorig jaar aan de grond moet blijven vanwege twee crashes in korte tijd.

Verder stonden ook diensten aan luchtvaartbedrijven zoals bijvoorbeeld onderhoud onder druk omdat veel minder wordt gevlogen door de virusuitbraak. Bij de tak voor militaire toestellen en ruimtevaart was een kleine omzetkrimp te zien.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare