Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Unilever gaat zich richten op afstoten onderdelen'

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 11:57 | Views: 2.704

UNILEVER 27 nov

50,26 -0,70 (-1,37%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Unilever gaat zich na het samenvoegen van de Britse en de Nederlandse onderneming in één Brits bedrijf met hoofdkantoor in Londen richten op het afstoten van onderdelen. Die verwachting spreken analisten van Barclays uit.

Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar het afsplitsen van minder presterende onderdelen, zoals de theetak van het bedrijf. Het afstoten van grote delen van Unilever, zoals bijvoorbeeld de volledige divisie die zich bezighoudt met voedsel en drank, is niet waarschijnlijk volgens de marktvorsers.

Tegelijkertijd zal de maker van was-, levensmiddelen en cosmetica uit willen blijven breiden in bepaalde markten, denkt Barclays. De analisten verwachten dat huishoudelijke producten in de Verenigde Staten, premiumcosmetica in China en consumentengezondheid op de langere termijn de interesse van Unilever zullen krijgen.

Barclays heeft een overweight-advies voor Unilever, dat woensdag rond 11.40 uur 1,3 procent in de min stond op 50,64 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER 70% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare