Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Carlsberg vindt dat bierverkoop sneller herstelde dan verwacht

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Deense bierconcern Carlsberg heeft de indruk dat de bierverkoop in de zomermaanden sneller herstelde dan verwacht na de versoepeling van veel lockdownmaatregelen in de wereld. Daarom heeft de brouwer, ook bekend van merken als Tuborg en Grimbergen, zijn financiële verwachtingen voor dit jaar verhoogd.

De bierverkopen waren sterker dan voorzien in het derde kwartaal, aldus het bedrijf. Op vergelijkbare basis werd er ruim 2 procent meer bier aan de man gebracht. Vooral in China, waar de economie het al weer wat beter doet, werden relatief goede zaken gedaan. Daarnaast lijkt Carlsberg in Rusland succesvol te zijn in zijn concurrentiestrijd met bierreus AB InBev. De Denen zijn in Rusland eigenaar van de Baltika Breweries.

Carlsberg slaagde er ook in om de kosten verder terug te dringen. De brouwer rekent voor het hele jaar nu op een daling van de operationele winst rond de 5 procent. Eerder voorspelde het concern nog een terugval tot ongeveer 9 procent.

Moeilijkheden

De Nederlandse topman Cees 't Hart is tevreden over de prestaties. Maar hij waarschuwt ook voor de aanhoudende moeilijkheden. "De pandemie blijft een punt van zorg voor ons en heeft een impact op onze mensen, onze klanten en onze bedrijven in veel van onze markten."

Rivaal Heineken kondigde woensdag juist aan aanzienlijk in de personeelskosten te gaan snijden vanwege de coronacrisis. De uitgaven voor medewerkers op het Nederlandse hoofdkantoor en regionale kantoren van de bierbrouwer moeten met ongeveer 20 procent omlaag, waardoor mogelijk veel banen verloren gaan. Heineken zag de vergelijkbare bierafzet in het derde kwartaal anders dan Carlsberg wel verder teruglopen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 mrt Beursblik: kansen bierbrouwers liggen bij speciaalbier
  2. 14 feb Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Heineken

88,000 13:20
+0,840 +0,96%
Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links