Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'AEX begint lager aan drukke cijferdag'

'AEX begint lager aan drukke cijferdag'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint woensdag naar verwachting lager. Ook de andere Europese beurzen lijken met verliezen te openen. Beleggers maken zich op voor een drukke cijferdag met resultaten van grote bedrijven als PSA en Deutsche Bank. Op het Damrak openden de AEX-bedrijven Heineken en KPN de boeken. Na de slotbel komen onder meer betaalbedrijf Adyen en chipconcern ASMI met cijfers.

Telecomconcern KPN is positiever geworden over de winstgevendheid in heel 2020, na solide prestaties in het derde kwartaal. Volgens het bedrijf zal het aangepaste bedrijfsresultaat dit jaar uitkomen op meer dan 2,3 miljard euro, wat hoger zou zijn dan een jaar eerder. KPN had eerder een verwachting voor een stabiel tot bescheiden hogere winst uitgesproken.

Heineken liet weten dat het biervolume in het derde kwartaal met 1,9 procent is gedaald. De nettowinst kwam in de eerste negen maanden van het jaar uit op 396 miljoen euro. De bierbrouwer rekent daarnaast op aanhoudende volatiliteit in het vierde kwartaal.

ICT Group

ICT Group gaf eveneens inzicht in de stand van zaken. De automatiseerder voerde de omzet afgelopen kwartaal verder op. Het bedrijf profiteerde daarbij van de recente overname van Proficium, maar wist ook op eigen kracht de opbrengsten te verhogen. Dankzij kostenbesparingen steeg de winstgevendheid aanzienlijk.

Vastned kwam dinsdag na de slotbel al met een handelsupdate. Het winkelvastgoedfonds denkt niet dat de nieuwe maatregelen tegen het coronavirus grote gevolgen zullen hebben voor de eigen bedrijfsvoering. Daarbij gaat het bedrijf ervan uit dat er geen landelijke lockdowns meer komen.

Luchtvaartsector

Ook luchtvaartsector staat in het nieuws. Volgens Alexandre de Juniac, topman van de internationale brancheorganisatie IATA, gaan luchtvaartmaatschappijen volgend jaar massaal failliet zonder financiële steun van de overheid. De maatschappijen hebben volgens IATA door de bank genomen geld om het nog 9 maanden vol te houden. "Ze kunnen niet snel genoeg op de kosten besparen om de gekrompen inkomsten te kunnen compenseren", aldus De Juniac.

De Europese beurzen sloten dinsdag opnieuw lager. De AEX-index hield het verlies beperkt tot 0,1 procent en eindigde op 545,65 punten. De MidKap zakte 1,5 procent tot 792,90 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 1,8 procent. Wall Street ging overwegend omlaag. De Dow-Jonesindex zakte 0,8 procent tot 27.463,19 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,6 procent.

De euro was 1,1766 dollar waard, tegenover 1,1824 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2,3 procent tot 38,68 dollar. Brentolie werd 1,8 procent goedkoper op 40,46 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 08:15 Groene koersen op het bord, AEX-fondsen met cijfers en een volle agenda
  2. 08:02 AEX start handelsdag naar verwachting in het groen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Happy 28 oktober 2020 08:38
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 28 oktober 2020 08:33:

    J ziet het zelf, vorige week maandag was dus echt geen handels storing, opzet om op
    verkeerd been te zetten en extra duur shorts te laten kopen of je longs met verlies te laten dumpen dinsdags.
    Hele financiële systeem is gestoord maar we mogen het nog niet weten.
  2. Bossche marktkoopman 28 oktober 2020 09:23
    quote:

    Rowi62 schreef op 28 oktober 2020 09:04:

    Bescherm je portfolio en koop Flow Traders. Super winsten bij dalende paniek beurs...
    Dat heb ik gezien de afgelopen dagen, inderdaad normaal flow kopen maar de analisten denken daar anders over en zie het kudde gedrag van de beleggers.
  3. FransK69 28 oktober 2020 10:03
    Nou ja, kijk. Als er over half jaar VS FED stimulus komt (die komt er echt wel) en er komt een vaccin (iets lastiger denk ik..) , ja dan gaat SP500 wel weer naar all time highs. Maar ook dat zal tijdelijk zijn btw. Echter, de AEX gaat niet meer meedoen. De dalende trend is ingezet, en er is geen ontsnappen meer aan. Voor hele lange tijd...
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

866,51 22 apr
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links