Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Pharming dringt verlies flink terug

LEIDEN (AFN) - Biotechnologiebedrijf Pharming heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een aanzienlijk kleiner verlies geleden dan een jaar eerder, geholpen door een toegenomen verkoop van zijn belangrijkste middel Ruconest in Europa en de Verenigde Staten. Dat maakte Pharming woensdag bekend.

De omzet ging in de eerste drie kwartalen van dit jaar met 123 procent omhoog naar 8,5 miljoen euro. De verkoop van Ruconest in de Europese Unie was goed voor 1,6 miljoen euro en in de VS 5,1 miljoen euro.

Wel lag de omzet van Ruconest in de VS in het derde kwartaal lager dan in de voorgaande periode. Het gaat om 2,1 miljoen euro, tegen 2,4 miljoen euro in het tweede kwartaal en 0,6 miljoen euro in de eerste drie maanden van dit jaar.

Kosten

De brutowinst kwam over de eerste drie kwartalen uit op 4,8 miljoen euro, een stijging van 3,6 miljoen euro. Het nettoverlies bedroeg 5,9 miljoen euro, een daling van 13 miljoen euro in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De kosten stegen in de eerste negen maanden met 28 procent naar 13,9 miljoen euro, vanwege hogere investeringen.

Het bedrijf gaf aan voor de rest van dit jaar op een verdere stijging van de verkoop van Ruconest te rekenen door de samenwerkingspartners Valeant, Sobi en Megapharm. Ook wordt geïnvesteerd in voorraadopbouw om aan de vraag naar het middel tegen acute zwellingen te kunnen voldoen. Een concrete financiële prognose voor 2015 werd niet gegeven.

Topman Sijmen de Vries liet in een toelichting op de cijfers weten dat hij geen voorspelling kan doen wanneer Pharming uit de rode cijfers zal komen. De focus ligt volgens hem nu op investeringen in nieuwe producten. Het uiteindelijke doel is wel om winst te behalen met Pharming, aldus De Vries. Hij is ,,zeer optimistisch'' gestemd over de toekomstige verkopen van Ruconest.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Pharming lost voor 123 miljoen euro aan obligaties af
  2. 18 apr Logische herfinanciering Pharming

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Pharming Group

0,881 19 apr
+0,013 +1,50%
Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links