Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lagarde: economische onzekerheid blijft groot

Gepubliceerd op 28 september 2020 17:36 | Views: 2.270

FRANKFURT (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De economische onzekerheid over de coronacrisis blijft groot en de virusuitbraak zal blijven drukken op de economische bedrijvigheid in de eurozone. Dat heeft president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) gezegd in gesprekken met leden van het Europees Parlement. Zij gaf aan dat de ECB klaar staat om meer stappen te nemen om de economie te helpen herstellen van de crisis.

Volgens Lagarde zijn de risico's door corona voor de economie nog aanzienlijk. Ze wijst daarbij op voorzichtigheid bij consumenten om uitgaven te doen en terughoudendheid bij bedrijven als het gaat om investeringen. Er is dus veel onzekerheid wat betreft de economische voorspellingen, aldus Lagarde in een videoconferentie met leden van het Europees Parlement.

De ECB maakte eerder deze maand bekend voor 2020 een krimp te zien van de economie van de eurozone met 8 procent. Dat was minder pessimistisch dan een eerdere prognose voor een krimp van 8,7 procent. Voor volgend jaar wordt een groei van 5 procent voorspeld, tegenover 5,2 procent bij de vorige raming.

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Ikkenietweten 28 september 2020 19:58
  quote:

  Dagelijkse Kost schreef op 28 september 2020 17:59:


  Allemaal oud nieuws, dus paniekzaaierij.
  Hopelijk blijft dat fossiel van de dividenden af.
  ECB en DNB zijn instanties, die situaties alleen maar verergeren door hun negatieve berichtgevingen. Ik heb nog nooit iets positiefs van beiden gelezen.  Dividenden? Die kunnen in de toekomst steeds vaker niet meer worden uitbetaald. Dus dat wordt voor jou op een houtje bijten.
 2. forum rang 5 Ikkenietweten 28 september 2020 20:01
  quote:

  Go Go Go ! schreef op 28 september 2020 19:48:


  [...]

  Zou willen dat je ze terug in de fles kon stoppen. Vervolgens zonder begeleidend briefje een heel eind de oceaan in slingeren ... toedeledoki, Christine en consorten  Go Go Go time is over man. I speak you later.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare