Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Basis-Fit naar rechter over coronasluiting Franse sportscholen

Gepubliceerd op 28 september 2020 09:08 | Views: 2.420 | Onderwerpen: Frankrijk

Basic-Fit 22 jan

30,85 -1,15 (-3,59%)

HOOFDDORP (AFN) - Fitnessketen Basic-fit moet tijdelijk 148 sportscholen in Frankrijk sluiten vanwege de coronamaatregelen in dat land. Zelf is het Nederlandse bedrijf het niet eens met die beslissing van de Franse overheid. Daarom heeft Basic-Fit meteen een juridische procedure aangespannen om de clubs zo snel mogelijk te kunnen heropenen.

De gedwongen sluiting geldt in eerste instantie twee weken en betreft fitnesscentra in grote steden als Parijs, Bordeaux, Lille, Lyon en Marseille. In totaal heeft de keten 445 sportscholen in Frankrijk.

Eerder dit jaar moest Basic-Fit in het land ook al filialen tijdelijk sluiten in verband met de coronalockdown. Sinds de heropening in juni hanteert het bedrijf strikte maatregelen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Onderzoek zou aantonen dat de locaties veilig zijn, vandaar dat Basic-Fit de hernieuwde sluiting door de Franse overheid betwist. In Frankrijk kreeg Basic-Fit de afgelopen maanden al weer 11 miljoen bezoekers over de vloer, naar eigen zeggen zonder enige uitbraak van het coronavirus.

De onderneming is overigens niet bang dat de nieuwe ontwikkelingen voor financiële problemen zorgen. Basic-Fit stelt over voldoende middelen te beschikken om de impact van de sluitingen op te vangen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Basic-Fit 69% zegt verkopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Jopie1962 28 september 2020 09:52
  " In Frankrijk kreeg Basic-Fit de afgelopen maanden al weer 11 miljoen bezoekers over de vloer, naar eigen zeggen zonder enige uitbraak van het coronavirus."

  Naar eigen zeggen, tsja, hoe bewijs je dat?

  In onze code rood gebieden hier in nederland heb je zo een besmetting opgelopen. Het is dan maar de vraag of je dat bij de sportschool of in de supermarkt hebt opgelopen.

  Gisteren was ik in de sportschool, en daarna in de supermarkt. Als ik nou volgende week ziek ga worden, kwam dat dan door de sportschool?
 2. forum rang 4 Red_ 28 september 2020 10:28
  quote:

  Beleggersfront_K10 schreef op 28 september 2020 10:11:


  In ons ogen kun je niet zomaar een sportschool, supermarkt of een café sluiten zonder bewijs. Onder het mom van: Wij denken dat...

  Je maakt hiermee bedrijven kapot. Wij begrijpen de stappen van Basic Fit dan ook heel goed.


  Tja we maken heel Nederland economisch en psychologisch kapot met dit gezeur. Helaas is onze overheid nogal laf en blijkbaar incompetent op zorggebied. Lekker jaar aan blijven modderen, ze kunnen trots op zichzelf zijn!
 3. forum rang 4 MartijnN1932 28 september 2020 12:42
  quote:

  Red_ schreef op 28 september 2020 10:28:


  [...]

  Tja we maken heel Nederland economisch en psychologisch kapot met dit gezeur. Helaas is onze overheid nogal laf en blijkbaar incompetent op zorggebied. Lekker jaar aan blijven modderen, ze kunnen trots op zichzelf zijn!


  Volgens mij deden we het in de maanden mei, Juni tot Juli aardig goed, totdat grotere groepen een paar eenvoudige regels niet meer konden opvolgen.

  dus om dit nu op de overheid af te schuiven is nogal wat.

  daarnaast is dit een wereldwijd probleem en niet alleen van Nederland..
 4. WijHetVolk 28 september 2020 17:41
  quote:

  Jopie1962 schreef op 28 september 2020 09:52:  Gisteren was ik in de sportschool, en daarna in de supermarkt. Als ik nou volgende week ziek ga worden, kwam dat dan door de sportschool?


  Je kunt er gerust van op aan dat de GGD de middelen en de kennis heeft om vrij precies te kunnen uitzoeken waar jij besmet bent geraakt.
  Denk maar eens na over je telefoon. Dat ding meld precies waar en wanneer jij ergens bent geweest. En wie heeft er tegenwoordig geen telefoon meer bij zich
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare