Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Uitnodiging Petrobras positief voor SBM'

AMSTERDAM (AFN) - De uitnodiging die SBM Offshore kreeg van Petrobras om mee te dingen naar twee FPSO's is een ,,positieve doorbraak'' na de onderzoeken naar ongepaste verkooppraktijken. Dat stelde de Belgische bank KBC maandag. SBM was een tijd uitgesloten van meedingen vanwege zijn vermeende rol in grootschalige corruptie rond het Braziliaanse staatsbedrijf.

,,Hoewel de onderzoeken nog niet zijn afgerond, verwelkomen we het nieuws dat SBM uitgenodigd is om mee te bieden. Het is een blijk van vertrouwen van Petrobras dat beide bedrijven constructief werken aan een oplossing'', aldus de bank. KBC heeft een koopadvies met een koersdoel van 16,50 euro voor SBM.

Ook Rabobank sprak van ,,duidelijk positief nieuws'' en een ,,indicatie dat beide bedrijven werken aan een normalisering van hun relatie''. Volgens de bank hebben de FPSO's precies de juiste maat voor SBM, met een productiecapaciteit van 150.000 vaten per dag. SBM zou volgens de bank nog wel moeten beslissen of het daadwerkelijk mee wil dingen naar de klussen. Rabo heeft een hold-advies met een koersdoel van 12,50 euro.

Corruptie

ING stelde bij het ,,zeker positieve'' nieuws dat SBM de FPSO-projecten niet per definitie in de wacht zal slepen, maar ,,het bedrijf krijgt weer de kans om in dit belangrijke marktsegment te opereren''. De uitnodiging betekent volgens de bank niet dat de Braziliaanse autoriteiten een besluit hebben genomen in het corruptieonderzoek. ,,Wij denken dat het nog tot eind 2016 duurt voordat dat achter de rug is''. ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 17 euro.

De koers van SBM schoot omhoog op het nieuws en stond rond 10.03 uur 15,3 procent hoger op 10,83 euro. De MidKap koerste op dat moment onveranderd op 622,00 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
Petroleo Brasileiro Sa-Petrobr
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Kopermans 28 september 2015 13:34
    Tikfoutje wellicht: einde 2015?

    In elk geval wordt het grote Lava Jato onderzoek nu opgesplitst per regio, en lokaal afgehandeld. SBM zit daarmee niet meer bij het merendeel van de Lava Jato bedrijven, maar zal zijn dossier behandeld zien in Rio de Janeiro.

    De Brasa scheepswerf van SBM, met vandaag nog 2.200 van de eerder 5.000 lokale werknemers, is in Rio gelegen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 17:35
    125,000
    0,00% 0,000
  2. 16,750
    -1,24% -0,210
  3. SBM Offshore 17:35
    14,280
    -0,70% -0,100

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links