Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

KBC verwacht dat overname GrandVision doorgaat

KBC verwacht dat overname GrandVision doorgaat

AMSTERDAM (AFN) - Hoewel de voortgang van de overname van GrandVision door de Italiaanse brillengigant EssilorLuxottica steeds onduidelijker wordt, gaan analisten van KBC Securities er wel vanuit dat de deal doorgaat. De kenners zeiden vrijdag dat te verwachten dat EssilorLuxottica vervolgstappen gaat nemen om meer informatie te verkrijgen van GrandVision na de verloren rechtszaak.

De voorzieningenrechter in Rotterdam wees eerder deze week de vorderingen van EssilorLuxottica tegen GrandVision en eigenaar HAL af. Daarmee krijgt het concern geen toegang tot de gewenste bedrijfsinformatie van de Nederlandse bedrijven. EssilorLuxottica stapte naar de rechter omdat GrandVision tijdens de coronacrisis zijn koers sterk gewijzigd had, zonder dat met de beoogde nieuwe eigenaar te overleggen. Zo werden bijvoorbeeld veel winkels tijdelijk gesloten tijdens de pandemie. Daarmee zouden afspraken zijn geschonden.

Uit halfjaarcijfers van investeerder HAL, de eigenaar van GrandVision bleek donderdag een nettowinst van ruim 89 miljoen euro, tegen bijna 192 miljoen euro een jaar eerder. De omzet lag op bijna 2,4 miljard euro. Mede door de onzekerheden als gevolg van de coronacrisis doet de beursgenoteerde investeerder geen uitspraak over de verwachte nettowinst in de rest van dit jaar. Hierbij speelt ook mee dat dit resultaat voor een belangrijk deel wordt bepaald door de resultaten van de ondernemingen waarin wordt geïnvesteerd.

De door de coronacrisis gedaalde beurskoersen van GrandVision en baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis raakten de investeerder donderdag verder. De zogeheten nettovermogenswaarde van HAL, de gezamenlijke waarde van zijn beleggingen en niet-beursgenoteerde bezittingen, was per 31 juni zo'n 12,7 miljard euro tegen 13,7 miljard euro eind vorig jaar. KBC gaat niet concreet in op de resultaten.

HAL heeft bij de bank een buy-advies en een koersdoel van 145 euro. Het aandeel HAL stond vrijdag omstreeks 09.55 uur 1,2 procent lager op 114,40 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
KBC Groep

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 17:35
    125,600
    +0,32% +0,400
  2. KBC Groep 17:35
    70,000
    +1,98% +1,360

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links