Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forse winststijging bij investeerder HAL

Gepubliceerd op 28 augustus 2019 18:23 | Views: 4.242

HAL Trust 13:26

119,00 -1,40 (-1,16%)

AMSTERDAM (AFN) - Investeerder HAL Holding heeft zijn winst in de eerste helft van dit jaar stevig opgevoerd. Daarbij profiteerde de beursgenoteerde onderneming vooral van een boekwinst op de verkoop van dochter IEV van 41 miljoen euro. Ook een hoger resultaat bij tankopslagbedrijf Vopak, waarin HAL een belang heeft, deed een duit in het zakje.

De nettowinst van HAL kwam uit op 192 miljoen euro, tegen 48 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar. IEV is de houdstermaatschappij van Intersafe en Elacin en distribueert en produceert producten voor persoonlijke bescherming. In december vorig jaar kondigde HAL aan dat dit dochterbedrijf werd verkocht aan het Franse Lyreco.

Overigens worden de cijfers gekleurd doordat HAL in de vergelijkbare periode vorig jaar nog een forse afschrijving op de deelneming in baggeraar Boskalis in de boeken opnam. Het effect voor HAL was destijds van 137 miljoen euro. Afgelopen zes maanden moest HAL nog wel afschrijven op brillenbedrijven GrandVision en Safilo, maar dat ging met respectievelijk 39 miljoen en 36 miljoen euro om kleinere bedragen.

De zogeheten nettovermogenswaarde, onder meer gebaseerd op de beurswaarde van de beursgenoteerde minderheidsbelangen van HAL, is in de eerste helft van dit jaar met 639 miljoen euro gestegen. Eind juni ging het in totaal om bijna 11,7 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 100% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare