Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alfen schroeft omzet en winstgevendheid op

Alfen schroeft omzet en winstgevendheid op

ALMERE (AFN) - Alfen heeft in de eerste helft van het jaar zijn omzet en winstgevendheid flink verhoogd. Het bedrijf uit Almere deed vooral goede zaken met laadpalen voor elektrische auto's en slimme elektriciteitsnetwerken.

Ook werd buiten Nederland aan de weg getimmerd. Inmiddels wordt 32 procent van de omzet buiten Nederland geboekt. Dat was een jaar eerder nog 21 procent. Vooral in Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk groeide Alfen.

Het bedrijf verwacht geen grote problemen door de brexit, zo laat topman Marco Roeleveld weten in een toelichting. "Onze blootstelling is identiek aan andere bedrijven. De groei van de markt voor elektrische auto's was vorig jaar stabiel, maar wij wonnen wel marktaandeel. Of de brexit onze winstgevendheid raakt ligt aan de ontwikkelingen."

Energietransitie

Alfen profiteert van de versnelling van de energietransitie. Zo groeide de markt voor zonnepanelen en werd er meer geïnvesteerd in slimme netwerken. De groei werd al voorzien en voorbereidingen die eind vorig jaar werden getroffen, wierpen nu volgens het bedrijven vruchten af. De markt voor energie-opslag daarentegen bleef nog wat achter, maar de orders trekken inmiddels aan.

De totale omzet steeg met 50 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 61,6 miljoen euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) steeg van 1,7 miljoen naar 4,9 miljoen euro. De nettowinst verdubbelde ruimschoots van 0,6 miljoen naar 1,4 miljoen euro.

Vertrouwen

Alfen kijkt ook met vertrouwen naar de toekomst. Het bedrijf herhaalde zijn omzetdoel van 135 miljoen tot 145 miljoen euro voor dit jaar. De werkvoorraad is 58 procent hoger dan aan het einde van de eerste helft van 2018. De groei moet voornamelijk op eigen kracht worden behaald, maar aanvullende overnames worden volgens het bestuur niet uitgesloten.

Een mogelijke beperkende factor voor de groei kan de krapte op de arbeidsmarkt zijn, met name voor technisch personeel, maar Alfen maakt zich daar weinig zorgen over. Het bedrijf werkt al jaren met een eigen bedrijfsschool en werd al eens verkozen tot beste leerbedrijf van Nederland.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Mirova weer kleiner in Alfen
  2. 02 apr Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alfen N.V.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Alfen N.V.

35,780 19 apr
-0,220 -0,61%
Premium

Vochtprobleem drijft Alfen in het nauw

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links