Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AMG rekent op lager bedrijfsresultaat in 2020

Gepubliceerd op 28 juli 2020 18:49 | Views: 6.872

AMG 17:35

13,87 -0,47 (-3,28%)

AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) verwacht dat het bedrijfsresultaat (ebitda) in heel 2020 lager zal uitvallen dan in 2019 toen het resultaat uitkwam op meer dan 121 miljoen dollar. Dat maakte AMG bekend bij de cijfers over het tweede kwartaal.

In het tweede kwartaal kwam het bedrijfsresultaat uit op 7,8 miljoen dollar tegen 23,8 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet zakte met 32 procent op jaarbasis naar 207,6 miljoen dollar. Volgens het bedrijf stonden door de coronacrisis de verkoopvolumes en prijzen flink onder druk. Er werd een nettoverlies geleden van 12,5 miljoen dollar. Dat was een min van 31 miljoen dollar een jaar eerder.

AMG is bezig met een programma om de operationele kosten met 15 miljoen dollar per jaar te verlagen. Het bedrijf denkt dat dit aan het einde van 2021 volledig zal zijn bereikt. Verder stelt AMG dat de liquiditeitspositie sterk is, met 390 miljoen dollar. Verder was de vrije kasstroom volgens het bedrijf robuust met een bedrag van 11,6 miljoen dollar.

0,10 euro dividend per aandeel

Het bedrijf wil een interim dividend uitkeren van 0,10 euro per aandeel. Vorig jaar was dat nog 0,20 euro per aandeel.

Volgens AMG was de impact van corona op het bedrijfsresultaat in het afgelopen kwartaal ongeveer 18 miljoen dollar. Topman Heinz Schimmelbusch zei dat de coronacrisis de resultaten "significant" hebben geraakt met "dramatisch" lagere volumes, met name in de luchtvaartsector. Ook vanuit auto-industrie en staalsector stond de vraag onder druk.

AMG zet zijn strategische plannen door, waaronder de bouw van een nieuwe fabriek in Zanesville in de Amerikaanse staat Ohio.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG 89% zegt kopen 55 stemmen

Gerelateerd

Advanced Metallurgical Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Krentenmenten 28 juli 2020 22:00
  Ik weet wat ik heb... naast m’n accountmanager, m’n accountant en de belastingdienst. M’n accountmanager is het zelden Met mij eens, m’n accountant durft niet Zo te beleggen en de belastingdienst wordt er beter van... en ikzelf.....???? Zolang de opbrengst meer is dan de genoemde kostenposten,, dan ben ik vooralsnog tevreden!
 2. forum rang 4 Dividend Collector 29 juli 2020 09:01
  quote:

  Groentje schreef op 29 juli 2020 08:57:


  Ik ben erin gestonken, leuke strong buy zeg! Kan niet zeggen dat ik gecharmeerd ben van de analisten van de Iex.


  Er staat duidelijk bij een koop vanwege de sterke langetermijnvooruitzichten en goede positionering. Tja als je daar overheen leest...
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare