Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Autoconcern Daimler snijdt in werktijd en schrapt bonussen

Gepubliceerd op 28 juli 2020 18:10 | Views: 1.332 | Onderwerpen: autoindustrie

Daimler 08 mrt

72,49 +2,27 (+3,23%)

DAIMLER AG NA O.N. 08 mrt

72,33 +1,74 (+2,46%)

STUTTGART (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse autoconcern Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, verlaagt de werktijden voor Duitse werknemers en schrapt de bonussen voor dit jaar vanwege de coronacrisis. Het bedrijf heeft daarover overeenstemming bereikt met vertegenwoordigers van het personeel en de vakbonden. Door de stappen moeten gedwongen ontslagen worden voorkomen.

Duitse werknemers van Daimler gaan vanaf oktober voor een jaar lang twee uur per week minder werken, zonder compensatie. Daimler bedankt het personeel voor instemming met de maatregelen. Het hoofd van de ondernemingsraad van het concern zei dat er nu tot 2030 baangarantie is. De details moeten de komende weken uitgewerkt gaan worden. Concrete cijfers over voor hoeveel werknemers de maatregelen gaan gelden zijn niet bekend.

Voor de uitbraak van de crisis kondigde Daimler nog aan 10.000 banen te gaan schrappen en er wordt gespeculeerd dat er nog duizenden arbeidsplaatsen extra kunnen vervallen bij de onderneming. Vorige week werd nog bekend dat het bedrijf in het tweede kwartaal een verlies van bijna 2 miljard euro heeft geleden door de crisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DAIMLER AG NA O.N.
Daimler

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare