Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Handenwassen en schoonmaken goed voor RB

Gepubliceerd op 28 juli 2020 08:55 | Views: 2.721

UNILEVER 23 okt

51,10 -0,42 (-0,82%)

SLOUGH (AFN) - Consumentengoederenmaker RB heeft in de eerste helft van het jaar zijn omzet en winst opgevoerd. Vooral de hygiënetak van het bedrijf, die onder meer schoonmaakproducten maakt van merken als Dettol, Cillit Bang en Lysol, profiteerde van het vaker wassen van handen en schoonmaken van oppervlakten ten tijde van de coronapandemie en werd positiever over zijn groeikansen.

De omzet van RB bedroeg 6,9 miljard pond, een kleine 7,6 miljard euro. Dat was bijna 11 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf voorziet dit jaar een nog sterkere omzetgroei dan eerder gedacht. Niet alleen de hygiënetak groeide. Ook bij de gezondheidstak, met merken als Clearasil anti-acneproducten, Durex condooms en geneesmiddelen als Gaviscon, Nurofen en Strepsils, werd meer verkocht.

Verder laat RB weten dat de omzet via webwinkels fors is gestegen. Die vormt nu een achtste van de volledige omzet van het bedrijf.

RB, voorheen bekend als Reckitt Benckiser, moest wel extra kosten maken om zijn producten te vervaardigen, onder meer vanwege extra veiligheidsmaatregelen voor personeel. Dat blijft voorlopig nog wel zo, voorziet het bedrijf. De nettowinst kwam uit op ruim 1 miljard pond tegen 991 miljoen pond in de eerste helft van vorig jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare