Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Besi ziet omzet flink stijgen door Chinese vraag

Gepubliceerd op 28 juli 2020 07:45 | Views: 5.452 | Onderwerpen: China

BESI 17:35

37,57 +0,37 (+0,99%)

DUIVEN (AFN) - BE Semiconductor Industries (Besi) zag in het afgelopen kwartaal de vraag uit China duidelijk aantrekken. De toeleverancier aan de chipsector meldde bij de publicatie van de kwartaalcijfers een stijging van de omzet met 34 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020. Op jaarbasis groeiden de opbrengsten met 36 procent.

Het orderboek van het bedrijf is een kleine 15 procent kleiner geworden ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat komt volgens Besi door een lagere vraag naar geavanceerde mobiele toepassingen in het algemeen.

Onder de streep hield de onderneming een winst van 39,8 miljoen euro over. Dit betekende een stijging van 186 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. Op jaarbasis viel de winst 110,6 procent hoger uit.

Besi schat in dat de omzet onder meer door seizoensinvloeden in het derde kwartaal tussen de 10 procent en 25 procent daalt ten opzichte van het tweede kwartaal. De onderneming is ook voorzichtig met zijn prognose vanwege de onzekerheid die wordt veroorzaakt door het coronavirus.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI 60% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BE Semiconductor Industries

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. CORE_Hagar 28 juli 2020 07:51
    Nou nou, dat is wel wat zuinigjes verwoord als je je eigen doelstellingen overtreft qua zowel winst, omzet en margegroei, en wetende dat de benoemde verwachte daling vooral een gevolg zijn van normale seizoensinvloeden en sterke H1 cijfers... Bovendien heeft Besi de naam om voorzichtig te zijn in hun outlooks.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare