Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Malaise in autosector raakt chipmaker NXP

Gepubliceerd op 28 juli 2020 06:58 | Views: 1.953 | Onderwerpen: autoindustrie

NXP SEMICONDUCTORS EO-,20 27 nov

134,74 +1,98 (+1,49%)

NXP Semiconductors NV 27 nov

158,94 +1,27 (+0,81%)

EINDHOVEN (AFN/BLOOMBERG) - Chipmaker NXP Semiconductors heeft in het tweede kwartaal veel last gehad van de malaise in de autosector, waar het met de levering van chips een groot deel van zijn geld verdiend. Door de coronacrisis sloten automakers wereldwijd fabrieken en werden minder auto's verkocht.

NXP zag zijn omzet in de periode met 18 procent terugvallen tot iets meer dan 1,8 miljard dollar. Bij het onderdeel dat chips produceert voor auto's kelderden de opbrengsten met 35 procent tot 674 miljoen dollar. Het operationeel verlies van NXP kwam uit op 145 miljoen dollar, van een winst van 157 miljoen dollar een jaar eerder.

"Onze automotive-eindmarkt werd aanzienlijk beïnvloed door de effecten van de coronapandemie", aldus de nieuwe topman Kurt Sievers. Wel constateerde hij wat beter dan verwachte omstandigheden op andere eindmarkten. Maar al met al is NXP ook over het huidige derde kwartaal somber gesteld. De onderneming voorziet een omzet in een bandbreedte van 1,9 miljard dollar tot 2,1 miljard dollar. Het operationeel verlies komt waarschijnlijk uit op zo'n 105 miljoen dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NXP SEMICONDUCTORS EO-,20 71% zegt kopen 7 stemmen
NXP Semiconductors NV 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare