Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Slechte cijfers TMG'

AMSTERDAM (AFN) - Bij Telegraaf Media Groep (TMG) blijft een structureel krimpende printbusiness over, na de verkoop van puzzeldochter Keesing en zonder de resultaten van het radiopartnership met Talpa. Daarom raadt KBC Securities beleggers aan in te gaan op het overnamebod op TMG dat er nog ligt.

Het moederbedrijf van De Telegraaf heeft over de eerste zes maanden van het jaar rode cijfers geschreven. In de resultaten waren volgens KBC nergens echte verbeteringen te bespeuren. TMG had wederom last van dalende advertentie-inkomsten. Ook kampte het mediaconcern met reorganisatielasten en extra kosten vanwege de biedingsstrijd rond TMG tussen het Vlaamse Mediahuis en John de Mol.

Sinds 2 juli bezit Mediahuis de meerderheid (64,66 procent) van de aandelen van het bedrijf. Echter in juni heeft mediabedrijf Talpa van miljardair John de Mol ook een officieel bod gedaan op alle uitstaande aandelen. Hij biedt 6,50 euro per aandeel en de biedingsperiode loopt nog tot 9 augustus, onderstrepen de marktvorsers van KBC die een koersdoel hanteren van 6 euro.

Het aandeel TMG noteerde vrijdag in de loop van de morgen 0,3 procent in de min op 6,00 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links