Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstdaling Total valt mee

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse energieconcern Total heeft de daling van zijn winst vorig kwartaal in tegenstelling tot concurrenten als Shell en BP weten te beperken. Dat blijkt uit donderdag bekendgemaakte cijfers over het tweede kwartaal van het bedrijf.

Flinke kostenbesparingen en een hogere productie boden in het tweede kwartaal tegenwicht aan de lagere olieprijzen en inkomstenderving door stakingen in Franse raffinaderijen. De kostenbesparingen liggen voor op schema en zullen het doel van 2,4 miljard dollar dit jaar overtreffen.

De winst kwam 30 procent lager uit dan een jaar eerder, op 2,1 miljard dollar. BP zag in dezelfde periode zijn winst bijna halveren, terwijl Shell zelfs een nog groter deel van de opbrengsten zag verdampen. De omzet van de Franse oliegigant daalde met 17 procent tot ruim 37 miljard dollar.

Repsol

Het Spaanse Repsol maakte donderdag bekend dat zijn winst met bijna 40 procent is gedaald, tot 639 miljoen euro. Het bedrijf boekte 346 miljoen euro af voor een herstructurering die doorloopt tot in 2018.

Repsol meldde dat ingrepen ervoor hebben gezorgd dat alle bedrijfsonderdelen positieve resultaten hebben geboekt. Vooral de productietak deed het dankzij een efficiencyverbetering goed.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC
TOTALENERGIES

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links