Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Euronext doorstaat onzeker kwartaal goed

AMSTERDAM (AFN) - Beursbedrijf Euronext heeft in financieel opzicht het beste kwartaal achter de rug sinds het twee jaar geleden zelf een beursnotering kreeg. De terughoudendheid van beleggers in de aanloop naar het brexit-referendum eind juni werd ruimschoots gecompenseerd door hogere inkomsten uit beursgangen en de verkoop van marktgegevens.

Euronext zag de omzet met 1,7 procent aandikken tot 132 miljoen euro. Daarop werd een bedrijfsresultaat (ebitda) behaald van 77,7 miljoen euro. Onder de streep hield de uitbater van de aandelen- en optiemarkten in Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon 49 miljoen euro over, tegen 29 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

,,Ondanks de onzekerheden over de tweede helft van 2016, staan wij er goed voor om de mogelijkheden aan te pakken die voortvloeien uit veranderingen in de sector'', zei topman Stéphane Boujnah donderdag. Concrete verwachtingen voor de rest van het jaar sprak hij niet uit.

Grote beursgangen

De keuze van de Britse bevolking om de Europese Unie te verlaten leidde in de laatste week van het kwartaal tot zeer hoge handelsvolumes en wilde koersuitslagen op de beurzen. De weken voor de volksraadpleging in Groot-Brittannië hielden beleggers zich evenwel gedeisd, en waren de volumes lager dan gebruikelijk. De handelsopbrengsten zakten dan ook met 6,6 procent naar 46 miljoen euro

De opbrengsten van Euronext werden evenwel gestut door een groter aantal grote beursgangen. Die brachten 23 miljoen euro in het laatje, een vijfde meer dan een jaar eerder. Onder meer ASR en Philips Lighting debuteerden op het Damrak in Amsterdam, net als frisdrankbottelaar Coca-Cola European Partners. In totaal verwelkomden de Euronext-beurzen veertien nieuwkomers.

Lees over dit aandeel ook

  1. 24 apr Beursblik: Deutsche Börse weerstaat lage volatiliteit
  2. 16 feb Gaat Euronext dit jaar opnieuw het overnamepad op?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Euronext

83,200 24 apr
-2,150 -2,52%
Premium

Gaat Euronext dit jaar opnieuw het overnamepad op?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links