Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Weinig verrassingen bij Lucas Bols'

Gepubliceerd op 28 mei 2020 10:02 | Views: 2.371

Lucas Bols 28 okt

7,40 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De handelsupdate van drankenmaker Lucas Bols was weinig verrassend. Dat concluderen kenners van KBC Securities die daarbij wijzen naar de voorlopige cijfers die het bedrijf eind april al bekendmaakte.

De gerapporteerde resultaten waren in lijn met de voorlopige cijfers. Met name horecasluitingen vanwege de coronacrisis drukten de winst en de omzet. De horecasluitingen zullen in landen als Nederland, Duitsland en Australië, waar Lucas Bols relatief veel omzet haalt via de retail, een minder negatieve impact hebben op de resultaten in vergelijking met andere markten. Evengoed zullen de resultaten in het lopende boekjaar fors lager uitvallen.

Na de publicatie van de voorlopige cijfers had KBC zijn prognoses voor het lopende boekjaar al aangepast. Vooral vanwege de onzekere marktomstandigheden. KBC zegt de inspanningen van het bedrijf om de kosten omlaag te krijgen te waarderen.

Koersdoel

Alles bij elkaar ziet KBC nu reden om het koersdoel voor Lucas Bols te verlagen naar 10 euro, waarbij het aandeel momenteel aantrekkelijker is dan branchegenoten. Het advies blijft op hold.

Lucas Bols noteerde donderdag omstreeks 09.40 uur 2,4 procent hoger op 8,44 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lucas Bols 75% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare