Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Horecasluitingen zitten likeurmaker Lucas Bols dwars

Gepubliceerd op 28 mei 2020 08:15 | Views: 1.953

Lucas Bols 28 okt

7,40 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Dranken- en likeurmaker Lucas Bols kampt net als veel sectorgenoten met de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Met name de horecasluitingen in veel landen bezorgen het bedrijf de nodige hoofdbrekens.

Alleen al in maart, de laatste maand van het gebroken boekjaar van Lucas Bols, zag het bedrijf bepaalde verkopen wereldwijd met 30 procent teruglopen. Topman Huub van Doorne van Lucas Bols spreekt van ongekende tijden. Ook de omzet van het lopende boekjaar zal volgens hem ernstig worden beïnvloed, zolang de horeca gesloten blijft.

Lucas Bols sloot het boekjaar af met een omzet van 84 miljoen euro. Dat betekende een daling met 3,5 procent op jaarbasis. Onder de streep bleef 9,2 miljoen euro over tegen 16,5 miljoen euro een jaar eerder.

Lichtpuntjes

Om kosten te besparen zal Lucas Bols de nodige maatregelen nemen. Zo zal onder meer op overheadkosten bezuinigd gaan worden. Ook zullen geplande investeringen lager uitvallen. Over de eerste helft van het lopende boekjaar worden geen interim-dividend en variabele beloningen uitgekeerd. Met banken is eerder overeenstemming bereikt over tijdelijke wijzigingen in financieringsregelingen.

Naast de crisisproblemen, ziet Lucas Bols ook lichtpuntjes. Zo is in China sprake van een sterke groei van omzet en winstgevendheid. Ook in Oost-Europa en Afrika vinden de dranken van de beursgenoteerde onderneming gretiger aftrek. Verder verwacht Lucas Bols dat de overname van drankenmerk Passoã van Rémy Cointreau begin december dit jaar zal worden afgerond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Lucas Bols 86% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare