Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Record geboden voor lunch met Buffett

Gepubliceerd op 28 mei 2019 om 20:04 | Views: 3.543 | Onderwerpen: Warren Buffett

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De jaarlijkse veiling van een lunch met meesterbelegger Warren Buffett gaat een recordbedrag opleveren. Met nog drie dagen te gaan, wordt de net geen 3,5 miljoen dollar die in 2012 en 2016 werd neergeteld al zeker overtroffen. Het hoogste bod staat nu op 3,5 miljoen dollar.

De 88-jarige Buffett, een van de rijkste mensen ter wereld en nog altijd zeer actief in de beleggingsfirma Berkshire Hathaway, biedt sinds twee decennia eens per jaar vermogende bieders de kans met hem te tafelen. De winnende bieder mag samen met zeven vrienden aanschuiven in restaurant Smith & Wollensky in New York. Gasten mogen alles vragen over de beleggingsstrategieën van Buffett.

De opbrengst van de veiling gaat naar een liefdadigheidsorganisatie in San Francisco die zich inzet voor daklozen en armen. In negentien jaar heeft hij al bijna 30 miljoen euro voor dat doel ingezameld.

McDonald's

Het restaurant in New York waar de lunch plaatsvindt is gespecialiseerd in topkwaliteit biefstukken. Zelf staat Buffett met zijn geschatte vermogen van dik 82 miljard dollar overigens bekend om zijn relatief simpele levensstijl. Zo gaf hij in interviews aan dat dure etentjes hem niet gelukkiger maken dan een hamburger van McDonald's, waar hij dagelijks ontbijt.

Ook woont Buffett niet in een enorme villa, maar in hetzelfde huis dat hij in 1958 naar verluidt kocht voor 31.500 dollar. Aan auto's geeft hij evenmin veel uit.

Gerelateerd

Warren Buffett

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
TURBO-TA
0
quote:

createmonnie schreef op 28 mei 2019 om 21:07:


Wat een prachtvent!


Echt vooe de armen????
€GP
0
de 100 rijkste op deze wereld, kunnen met hun bezit de gehele wereld bevolking gewoon van dagelijks eten voorzien en dan hoeft er geen ellende te meer te zijn. Een eenvoudige redenering is "Meer als een meter Braadworst krijg je toch niet op" Fijne dag nog tot ziens.
snipper
0
quote:

€GP schreef op 28 mei 2019 om 21:19:


de 100 rijkste op deze wereld, kunnen met hun bezit de gehele wereld bevolking gewoon van dagelijks eten voorzien en dan hoeft er geen ellende te meer te zijn. Een eenvoudige redenering is "Meer als een meter Braadworst krijg je toch niet op" Fijne dag nog tot ziens.

..samen met Gates The Giving Pledge opgericht, WB geeft bijv. 99% van zijn vermogen aan goededoelen weg....heeft deze man een groot hart of niet...dacht het wel..
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links