Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Stakingen zadelen SAS op met miljoenenlast

Gepubliceerd op 28 mei 2019 om 08:43 | Views: 2.201 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 19 jul

8,82 +0,05 (+0,62%)

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS voelt de recente stakingen door personeel duidelijk in haar portemonnee. De acties van eind april en begin mei zorgden voor een kostenpost van 650 miljoen Zweedse kroon, zo'n 61 miljoen euro. Dat meldde het bedrijf in een handelsupdate over het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar.

De betreffende meetperiode loopt tot en met april. De vijf actiedagen eind april zorgden in het tweede kwartaal voor een kostenpost van 430 miljoen kroon. Al met al zette SAS een kwartaalverlies voor belastingen van 1,2 miljard kroon in de boeken. De omzet kwam uit op 10,2 miljard kroon.

SAS zag zich genoodzaakt in de verwachtingen voor het hele jaar te snijden. De maatschappij zegt dat het een hele uitdaging wordt om het boekjaar af te sluiten met een positief resultaat voor belastingen. Naast de impact van de stakingen kampt SAS ook met een tanende vraag naar tickets, en dan vooral voor vluchten binnen Zweden. Ook oplopende brandstofkosten zitten de onderneming dwars.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Air France-KLM 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord