Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Arcelor bundelt krachten om Essar-centrale'

Gepubliceerd op 28 mei 2019 08:05 | Views: 4.196 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 07 aug

9,82 -0,28 (-2,72%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Staalreus ArcelorMittal wil mogelijk samen met Resurgent Power Ventures een bod uitbrengen op een energiecentrale van Essar Power. De bedrijven zouden daarover verkennende gesprekken hebben gevoerd, aldus ingewijden.

De centrale in de Indiase deelstaat Madhy Pradesh is goed voor de opwekking van 1200 megawatt elektriciteit. Arcelor zou eerder al een niet-bindend bod hebben gedaan van 48 miljard roepie, omgerekend zo'n 617 miljoen euro, op de centrale. Door samen op te trekken met Resurgent hoeft de in Amsterdam genoteerde staalgigant minder diep in de eigen buidel te tasten.

De Essar-centrale levert stroom aan de staalfabriek van Essar Steel. Arcelor wacht nog altijd op een beslissing van de hoogste rechter in India in het overnameproces rond die failliete branchegenoot. De rechter wil eerst een beslissing nemen over meerdere beroepen in de zaak.

Arcelor trekt rondom Essar Steel samen op met het Japanse Nippon Steel. Eerder zei ArcelorMittal dat de overname van Essar een unieke mogelijkheid biedt om een sterke positie op te bouwen in India, de snelst groeiende staalmarkt ter wereld.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 94% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare