Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sterkere dollar stuwt omzet Holland Colours

Gepubliceerd op 28 mei 2015 om 18:36 | Views: 3.336

EUR/USD 10:18

1,11 0,00 (-0,01%)

Holland Colours 09:00

84,00 0,00 (0,00%)

APELDOORN (AFN) - Holland Colours heeft de omzet afgelopen boekjaar met 3,5 procent zien stijgen. De opbrengsten trokken vooral in de tweede helft van het jaar aan, geholpen door de opmars van de dollar ten opzichte van de euro.

De pigmentspecialist meldde donderdag een omzet van iets meer dan 68 miljoen euro over het eind maart afgesloten boekjaar, tegen 66 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst stabiliseerde nagenoeg op 3,5 miljoen euro.

Wisselkoersen hadden afgelopen boekjaar een flink effect op de resultaten van Holland Colours, dat wereldwijd opereert. Daarbij zat ook het economisch klimaat opnieuw tegen. Daarin voorziet het bedrijf geen verbetering, hoewel er geen concrete voorspelling wordt gedaan voor dit boekjaar.

Holland Colours investeert in de ontwikkeling van nieuwe producten en markten en tracht ondertussen de productie efficiënter aan te pakken. De investeringen die daarvoor nodig zijn, verwacht het bedrijf dit jaar uit eigen middelen te kunnen financieren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Holland Colours
EUR/USD

Gerelateerd

EUR/USD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Holland Colours

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links