Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Muller geen verdachte in belastingzaak'

'Muller geen verdachte in belastingzaak'

ZEEWOLDE (AFN) - Spyker-topman Victor Muller is geen verdachte in de zaak die in Zweden is aangespannen rond vermeende belastingontduiking door voormalige Saab-bestuurders. De hoofdaanklager van het Zweedse Openbaar Ministerie in Gothenborg heeft dat bevestigd, liet Spyker dinsdag weten. De fabrikant van luxe sportauto's zegt dit naar buiten te brengen ,,na een week vol lasterlijke geruchten in de media’’.

Muller zal volgens het bedrijf waarschijnlijk wel ,,voor een gesprek’’ worden uitgenodigd door de Zweden. Dit gebeurt na de zomer, mogelijk in oktober.

Tegen het ANP stelde Muller desgevraagd het persbericht te hebben uitgebracht ,,na overleg met instanties, zoals de Autoriteit Financiële Markten''. Volgens de bestuursvoorzitter reageerde de koers op de ,,schandalige'' berichtgeving in de media en werd geadviseerd een verklaring uit te brengen. ,,Normaal reageer ik niet op geruchten. Het is allemaal evident onwaar, maar het is buitengewoon schadelijk als het op voorpagina's staat", aldus Muller. Juridische stappen overweegt hij desondanks niet. ,,Dat heeft geen enkele zin''.

Verklaringen

De afgelopen dagen bleek uit verklaringen van de Zweedse justitie in de lokale media dat in ieder geval drie voormalige bestuurders van Saab, en mogelijk ook Muller, verdacht worden van belastingontduiking of medeplichtigheid daaraan in de periode 2010-2011. Toen was Muller topman van de autofabrikant.

Hij wilde niet aangeven hoe hij het gesprek na de zomer met de Zweedse autoriteiten in gaat. Op advies van zijn advocaat heeft hij geen contact met de andere voormalige bestuurders van Saab. ,,Zij zijn schijnbaar wel verdacht'', zo wist Muller. De Spykertop-man heeft ,,absoluut geen enkele seconde'' nagedacht over het tijdelijk of helemaal neerleggen van zijn functie bij de autofabrikant. ,,Na alles wat ik de afgelopen jaren heb meegemaakt. Ik laat me op geen enkele manier wegjagen''.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links