Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Buffett ziet ongeacht brexit Britse kansen

Gepubliceerd op 28 april 2019 13:47 | Views: 3.773 | Onderwerpen: Brexit, Groot-Britannië, Warren Buffett

LONDEN (AFN) - Miljardair en meesterbelegger Warren Buffett zou ongeacht een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, onder de juiste voorwaarden zonder problemen investeren in het land. Dat zegt hij in een gesprek met zakenkrant Financial Times.

De 88-jarige Buffett merkte daarbij op dat zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway andere culturen, belastingwetten en gewoonten nooit zo goed zal begrijpen als de Amerikaanse. ,,Maar we kunnen in Groot-Brittannië vreselijk dichtbij komen'', zo voegde hij toe. Of er momenteel concreet wordt gesproken met mogelijke investeringsdoelen, werd in het interview niet gezegd.

Het zeer beperkte aantal investeringen, of pogingen daartoe, van Berkshire in Groot-Brittannië hebben tot nu toe niet altijd heel succesvol uitgepakt. Een belegging in de Britse supermarktketen Tesco noemde hij, na een scherpe koersdaling, een enorme vergissing. Het eigenaarschap van elektriciteitsleverancier Northern Powergrid pakte wel beter uit. Een poging om, samen met Kraft Heinz, het Brits-Nederlandse Unilever over te nemen, liep spaak. Berkshire en Kraft Heinz werd de deur gewezen.

Onlangs zei Buffett tegen zijn aandeelhouders dat hij hoopte dit jaar ,,significante sommen geld'' te investeren buiten de Amerikaanse landsgrenzen. Dat is een flinke koerswijziging, in het verleden concentreerde hij zich namelijk vooral op de Verenigde Staten. De blik buiten de landsgrenzen komt ook doordat overnames die een deuk maken in de enorme oorlogskas van Berkshire, die een omvang heeft van 100 miljard dollar, in de Verenigde Staten steeds lastiger te vinden zijn. In Europa is de overname-activiteit juist flink gedaald, wat de deur open zet voor kopers als Berkshire.

Gerelateerd

Brexit

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Groot-Britannië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Warren Buffett

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare