Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groei Franse economie vertraagt

Groei Franse economie vertraagt

PARIJS (AFN) - De Franse economie is in het eerste kwartaal met 0,3 procent gegroeid ten opzichte van de laatste periode van 2016. Dat blijkt uit een eerste raming die het nationale statistiekbureau Insee vrijdag heeft gepubliceerd.

Daarmee is het groeitempo van de op één na grootste economie van de eurozone afgezwakt. In het vierde kwartaal nam het bruto binnenlands product (bbp) nog met een herziene 0,5 procent toe. Eerder was een groei van 0,4 procent gemeld.

Met name de export zakte afgelopen kwartaal flink in, terwijl de invoer juist sterk aantrok. Ook de industriële productie stond onder druk. Er werden minder goederen geproduceerd, met name transportmiddelen, en ook minder gas en elektriciteit dan in het vierde kwartaal.

Verder namen de consumentenbestedingen veel minder sterk toe dan in de laatste drie maanden van vorig jaar het geval was. Dat kwam mede door het relatief zachte winterweer. Die zette een rem op de uitgaven aan energie. Maar ook lagere autoverkopen drukten de consumptie.

De Franse inflatie liep in april terug tot 1,2 procent op jaarbasis, zo bleek verder uit een eerste raming van Insee. Verder namen de producentenprijzen in maart met 0,5 procent af.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 28 april 2017 07:53
    Dat zijn we ondertussen gewend van Frankrijk. Jaar in jaar uit hetzelfde liedje. Vooralsnog houdt de Europese Unie een hand voor haar ogen, terwijl ze best strenger mag zijn tegen Frankrijk. Elk jaar een hoger begrotingstekort van meer dan 3%.

    Tegen Griekenland kunnen ze streng zijn, maar tegen Frankrijk en Italië, ho maar.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links