Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemalto weer negatiever

Gemalto weer negatiever

AMSTERDAM (AFN) - Digitaal beveiliger Gemalto is wederom negatiever geworden over de verwachtingen voor zijn financiële prestaties dit jaar. Dat viel vrijdag op te maken uit een handelsbericht van de onderneming over het eerste kwartaal.

Het beursgenoteerde concern voorziet voor de eerste helft van het jaar een operationele winst in een bandbreedte van 90 miljoen tot 100 miljoen euro. In de tweede helft zal dit resultaat uitkomen in een range van 300 miljoen tot 350 miljoen euro. Daarmee komt de winst maximaal uit op 450 miljoen euro. Bij het winstalarm dat Gemalto half maart gaf ging de verwachting al scherp omlaag naar ,,een gelijk niveau als in 2016''. Vorig jaar kwam de operationele winst uit op 453 miljoen euro.

Topman Philippe Vallée heeft een actieplan opgesteld om te reageren op de lastige marktomstandigheden. Dit plan moet uiteindelijk 50 miljoen euro op jaarbasis gaan bijdragen aan het operationeel resultaat.

Gemalto zette in de eerste drie maanden van het jaar overigens een omzet in de boeken van 651 miljoen euro. Dat is bij constante wisselkoersen 8 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. De onderdelen Enterprise, Machine-to-Machine en Government Programs beleefden een traag begin van het jaar, maar een versnelling wordt in de tweede jaarhelft voorzien.

De tak Payment & Identity zette voor 404 miljoen euro aan opbrengsten in de boeken en was daarmee verantwoordelijk voor 62 procent van de totaalomzet. Mobile boekte voor 247 miljoen euro aan opbrengsten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. down 28 april 2017 09:19
    450 miljoen winst blijkt niet genoeg te worden bij gemalto en beleggers stappen er in paniek aanvallen eruit. Neen dit zijn de aasgieren die de gemalto koers hebben down gezet vanmorgen en voorgaande keer..... Tja zo wordt je vanzelf rijk als ezelen erin trappen die niet mee kijken naar resultaten die toch goed te noemen maar als een rund meelopen in paniek de verkeerde kant op,,, naar de afgrond of slachthuis genaamd!!
  2. [verwijderd] 28 april 2017 10:07
    Beste kid carson,

    Een koers/winst verhouding van 26 lijkt mij een beetje overdreven waardering voor een bedrijf dat zijn winst zit dalen ten opzichte van vorig jaar.
    Dat lijkt me toch een legitieme reden om uit te stappen. Maar iedereen is vrij om dat anders te zien. Om ze dan gelijk ezels te noemen lijkt me een beetje overdreven.
  3. down 28 april 2017 10:21
    quote:

    The Fridge schreef op 28 april 2017 10:07:

    Beste kid carson,

    Een koers/winst verhouding van 26 lijkt mij een beetje overdreven waardering voor een bedrijf dat zijn winst zit dalen ten opzichte van vorig jaar.
    Dat lijkt me toch een legitieme reden om uit te stappen. Maar iedereen is vrij om dat anders te zien. Om ze dan gelijk ezels te noemen lijkt me een beetje overdreven.
    Volgens mij was/is de winst die ze van dit jaar nog zouden moeten behalen nog nooit behaalt maar op outlook voorspellingen berust die gemalto heeft behaalt. In werkelijkheid hebben wel een mooie winst behaalt het vorig jaar. Dat beleggers meer willen in de volgende jaren is de reden dat de ondernemingen met hen meegaat om de winst te verhogen en beleggers de koers verhogen door vooraf aankopen van het aandeel op niet gerealiseerde meer winsten in de toekomst, dan voorgaande tijden.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links